Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ayasofya'da Filistin'e Destek Eylemi: 200 Bin Kişi Bir Araya Geldi

Ayasofya'da Filistin'e destek eylemi yapıldı. 200 bin kişi toplandı, yöneticiler ve STK'lar konuşmalar yaptı.

Yayın Tarihi: 03.08.2024 22:45
Güncelleme Tarihi: 03.08.2024 22:45

Ayasofya'da Filistin'e Destek Eylemi: 200 Bin Kişi Bir Araya Geldi

Ayasofya'da Filistin'e Destek Eylemi Düzenlendi

Filistin’e Destek Platformu öncülüğünde, Ayasofya Meydanı'nda gerçekleştirilen "Şehit Heniyye'den Son Çağrı" adlı eyleme yaklaşık 200 bin kişi katıldı.

Talal Nassar'ın Mesajı

Hamas yöneticilerinden Talal Nassar, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, "Biz Gazzeliler ve Filistinliler, o topraklara kök salmış bir ağacın kökleri gibiyiz; bizi oradan çıkaramazlar" dedi. Nassar, İsmail Heniyye'nin, evlatlarını ve torunlarını bu dava uğruna feda ettiğini vurguladı.

İnsan Hakları Kuruluşlarının Desteği

Etkinliğe, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) gibi birçok sivil toplum kuruluşu katılarak destek verdi.

Kalabalık Sokaklara Taştı

Toplanan kalabalık, Ayasofya Meydanı'ndan çevredeki cadde ve sokaklara taştı. Programda birçok önde gelen isim yer aldı, bunlar arasında Necmeddin Bilal Erdoğan, Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Selçuk Bayraktar gibi isimler bulunmaktaydı.

Birlik Olma Çağrısı

Nassar, "Bu zulmü ortadan kaldırmak için ümmetin birleşme vakti geldi mi?" diyerek, tarihi bir vurgu yaparak birlik çağrısında bulundu. Direnişin asla sona ermeyeceğini ifade etti.

Filistin Direnişini Selamladılar

Filistin’e Destek Platformu Başkanı Ali Yalçın ise, "Bugün şehit Heniyye'nin vasiyetini yerine getirmek için buradayız." diyerek, eylemin önemine değindi. Yalçın, İsrail'in zulmünü kınadı ve tüm İslam âlemine seslendi.

Programın Sonu ve Kalabalığın Dağılış Şekli

Etkinlik Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ezgilerle sona erdi. Ardından katılımcılar, akşam namazını kılmak üzere Sultanahmet Camii ve Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne yöneldi. Kalabalık sebebiyle tramvay seferleri durduruldu ve emniyet güçleri güvenlik önlemleri aldı.

Eylem sırasında bazı katılımcılar, protesto amacıyla belirli yerlerde ıslık çaldı.

Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde düzenlenen "Şehit Heniyye'den son çağrı" etkinliği için...

Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde düzenlenen "Şehit Heniyye'den son çağrı" etkinliği için binlerce kişi Ayasofya Meydanı'nda toplandı. Programa KADEM Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da katıldı.