Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği İthalata Dikkat Çekiyor
AYSAD Başkanı Sait Salıcı, ayakkabı ithalatındaki artışa dikkat çekerek kalıcı ve etkili çözümler öneriyor. Gaziantep'te düzenlenen "Krize Pabuç Bırakma" etkinliğinde konuşan Salıcı, 2020 yılındaki pandemi sürecinin Türk ayakkabılarına olan ilgiyi artırdığını ve sanayicilerin üretim kapasitelerini arttırdığını belirtti.
İthalatın Artışı ve Sektörel Etkiler
Salıcı, nihai tüketim mallarındaki ithalatın %100 oranında arttığını vurgulayarak, "Bu durum bizi üzüyor. Ayakkabı 30 parçadan oluşuyor ve birçok sektör bu parçaları bir araya getiriyor. İthalattaki artışa karşı yapıcı ve kalıcı çözümler getirmeliyiz." ifadelerini kullandı.
Sektörün Dayanıklılığı ve Gelecek Umutları
Küresel ekonomik dalgalanmaların Türkiye üzerindeki olumsuz etkilerine de değinen Salıcı, "Ayakkabı sektörü diğer alanlar gibi zorlu süreçlerden geçiyor, fakat krize pabuç bırakmamamız gerekiyor. Zorlu dönemleri aşarak daha güçlü çıkacağımıza inanıyorum." dedi.
Gaziantep Ekonomisinin Gücü
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, kentin sanayi üretimi, ihracat ve istihdam konusundaki önemi üzerinde durdu. Ünverdi, "Gaziantep, yıllık 10 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştiriyor ve ayakkabı terlik sektörü de bu ekonomide önemli bir yer tutuyor." diye konuştu.
İhracatta Düşüş ve Beklentiler
Bu yıl ayakkabı sektörünün zorluklar yaşadığını ifade eden Ünverdi, "İlk 10 ayda 97 milyon 687 bin dolarlık ayakkabı ihracatı yapıldı, bu da geçen yıla göre %35'lik bir düşüşü işaret ediyor. Kamu desteklerinin artması ve kredi maliyetlerinin düşürülmesi, zorlukları aşmamıza yardımcı olacaktır." dedi.
Gaziantep'te bir otelde Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği'nce (AYSAD) "Krize Pabuç Bırakma" adlı toplantı düzenlendi.
Gaziantep'te bir otelde Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği'nce (AYSAD) "Krize Pabuç Bırakma" adlı toplantı düzenlendi.