Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ayak Sağlığı ve Podoloji

Ayak sağlığı ve podoloji hakkında bilgiler veren makalede, ayak sorunlarının ciddi hastalıkların habercisi olabileceği vurgulanıyor. Ayaklarda sık görülen hastalıklar ve ayak sağlığının önemi üzerinde duruluyor.

Yayın Tarihi: 23.10.2023 18:20
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ayak Sağlığı ve Podoloji

Ayakta Görülen Sağlık Sorunlarına Dikkat!

Ayakta görülen sağlık sorunları, ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Ayak sağlığının önemi ve podoloji hakkında bilgi veren Podolog Neslihan Nazlı, ayak sağlığının etkileri hakkında açıklamalarda bulundu. Ayak sorunlarının yaşam kalitesini etkileyebileceğini ve daha ciddi hastalıklara yol açabileceğini vurgulayan Nazlı, tırnak mantarı, batık tırnak, nasır, diyabetik ayak gibi sorunların daha ciddi hastalıkların habercisi olabileceğini belirtti. Ayak sağlığının önemine dikkat çeken Nazlı, ayaklara gereken özenin gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Podoloji Nedir?

Podoloji, ayak sağlığı ve hastalıklarıyla ilgilenen bir bilim dalıdır. Podologlar, ayak muayenesi yaparak sorunları tespit eder, uygun tedavi planını hazırlar ve uygular. Ayak basış analizi yaparak kişiye özel ortopedik tabanlık önerir ve takip ederler. Podolog Neslihan Nazlı, Modern Ayak Sağlığı Merkezi'nde podoloji uygulamaları yapıldığını ve ayak sorunlarına çözüm ürettiklerini belirtti.

Ayak Sağlığındaki Bilinçlenme Çalışmaları

Podolojinin Türkiye'de henüz yeterince bilinmediğini ifade eden Nazlı, daha fazla insanın podolojiden haberdar olması için eğitimler düzenlediklerini ve bilgilendirici içerikler paylaştıklarını söyledi. Ayak sağlığına dikkat çekmek ve toplumda podoloji bilincini artırmak için çalıştıklarını belirtti.

Ayaklarda Sık Görülen Hastalıklar

Ayaklarda en sık görülen hastalıklar arasında ayak mantarı, nasır, batık tırnak, topuk diken ve diyabetik ayak yer alır. Ayak mantarı, ayak parmakları ve tırnaklarda görülen bir deri hastalığıdır. Nasır, sürtünmeye ve basınca maruz kalan bölgelerde ortaya çıkar. Batık tırnak, tırnakların köşeye doğru büyümesi ve parmağa baskı yapmasıdır. Topuk dikeni, topuk kemiğinde sivri uçlu kemik büyümesi şeklinde ortaya çıkar. Diyabetik ayak ise şeker hastalığına bağlı olarak gelişen bir hastalıktır.

Ayak Sağlığının Önemi

Ayak sağlığı, günlük hayattaki aktiviteleri ve yaşam kalitesini etkiler. Ayakların sağlıklı olması, rahat hareket etmemizi sağlar. Ayak sağlığını etkileyen faktörler arasında hareketsizlik, aşırı kilo ve ayak bakımının ihmal edilmesi yer alır. Düzenli bakım ve kontrollerle ayak sağlığının korunması önemlidir.