Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Avusturya Alpleri'nde buzullar eridi, 22 yıl önce kaybolan kişinin cesedi bulundu

Avusturya Alpleri'ndeki Schlatenkees Buzulu'nda 22 yıl önce kaybolan bir kişinin cesedi bulundu. Ayrıca, Panama Kanalı'nda yaşanan kuraklık nedeniyle trafiğin kısıtlandığı ve 200'den fazla yük gemisinin mahsur kaldığı bildirildi.

Yayın Tarihi: 23.08.2023 23:37
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Avusturya Alpleri'nde buzullar eridi, 22 yıl önce kaybolan kişinin cesedi bulundu

Avusturya Alpleri'nde buzullar eridi, 22 yıl önce kaybolan kişinin cesedi bulundu

Avusturya'nın en hızlı eriyen buzulu olarak kabul edilen Avusturya Alpleri'ndeki Schlatenkees Buzulu'nda, bir dağ rehberi yaklaşık 22 yıl önce öldüğü düşünülen bir kişinin cesedini buldu. Avusturya polisi, bir dağ rehberinin geçen hafta Avusturya'nın Tiron eyaletine bağlı bölgede 2 bin 900 metre yükseklikte bir erkek cesedi bulduğunu açıkladı. Polisin cesedi taşımak için helikopter naklettiği bölgede ayrıca, içinde banka kartı ve ehliyet bulunan bir sırt çantası da bulundu. İlk incelemelere göre, öldüğünde 37 yaşında olduğu tahmin edilen şahsın Avusturyalı olduğu ve 2001'de Schlatenkees Buzulu'nda kaza geçirdiği düşünülüyor. Avusturya polis sözcüsü Christian Viehweider, cesedin kesin kimlik tespitinin birkaç hafta alacağını aktardı. Avusturya Alp Kulübü, 2021-22 raporunda buzul erimelerine ilişkin, Avusturya'da kaydedilen en büyük erimenin Schlatenkees Buzulu'nda gözlemlendiğini açıklamıştı. Buzulların hızla erimesiyle bölgeye tırmananlar zaman zaman cesetlerle karşılaşabiliyor. Haziran ayında bir dağcı, yine aynı buzulda insan kalıntıları bulmuştu.

Panama Kanalı'nda Trafik Kısıtlandı

Bölgedeki yağış miktarı azalarak kanala su taşıyan göllerdeki su seviyesini düşürünce, Panama Kanalı’ndaki trafiğin kısıtlandığı bildirildi. Kanaldan geçmeyi bekleyen 200’den fazla yük gemisi bölgede mahsur kaldı. Panama Kanalı Yöneticisi Ricaurte Vasquez, sorunun kurak mevsimin normalden uzun sürmesi sebebiyle yaşandığını ifade etti. Kuraklığın Panama Kanalı’nın gelirlerinde 200 milyon dolarlık kayba yol açması ve başta ABD olmak üzere çevre ülkelerdeki tüketici fiyatlarında ani artışlara neden olmasının beklendiği ifade edildi. Kanal yönetimi, su miktarının azalmasıyla geçiş kısıtlaması getirdi ve bu durum küresel ticaretin yavaşlamasına ve emtia fiyatlarının artmasına neden olacak.