Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Avustralya'da Zehirli Mantar Yemeği Skandalı

Avustralya'nın Victoria eyaletine bağlı Leongatha kasabasında yenen bir aile yemeği skandalı dünya gündemine oturdu. 48 yaşındaki Erin Patterson'ın yaptığı mantar yemeğini yiyen akrabaları mantardan zehirlendi ve hayatını kaybetti. Patterson'ın hiçbir belirti göstermemesi cinayet soruşturmasına neden oldu. Victoria eyaletindeki şiddetli yağmurlar daha fazla zehirli mantar oluşumuna yol açıyor.

Yayın Tarihi: 09.08.2023 11:55
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Avustralya'da Zehirli Mantar Yemeği Skandalı

Avustralya’nın Victoria eyaletine bağlı Leongatha kasabasında yenen bir aile yemeği 2 gündür dünya gündemine oturmuş durumda

48 yaşındaki Erin Patterson, 29 Temmuz tarihinde eski kocasının ailesini öğle yemeği için evine davet etti. Konuklar arasında Erin'in eski eşi Simon Patterson'ın annesi, babası, teyzesi ve eniştesi vardı.

Eski koca Simon'ın da yemeğe katılması bekleniyordu ancak son dakikada bir işi çıktığı için planını iptal etmek zorunda kalmıştı.

Mantar Yemeği Zehirlenmesi

Menüde mantar yemeğinin olduğu sofradan kalkan konuklar günün ilerleyen saatlerinde kendilerini kötü hissetmeye başladılar.

Simon'ın annesi 70 yaşındaki Gail Patterson, babası 70 yaşındaki Don Patterson ve 68 yaşındaki enişte Ian Wilkinson ve 66 yaşındaki teyze Heather Wilkinson aynı günün akşamında hastaneye kaldırıldı.

Cinayet Soruşturması

Aynı masada yemek yiyen 4 kişi mantardan zehirlenirken yemeği hazırlayan Erin'in hiç bir belirti göstermemesi polisin dikkatinden kaçmadı. Dedektifler 48 yaşındaki kadının akrabalarını zehirlediğinden şüphelenerek cinayet soruşturması başlattı.

Erin'in eski kocası Simon Patterson daha önce de gizemli bir mide hastalığı geçirmiş ve hayatta kalmıştı. Bu da soruşturmanın gidişatını değiştirebilecek bir detay olarak değerlendiriliyor.

Zehirli Mantar Uyarısı

Victoria eyaletindeki şiddetli yağmurlar daha fazla zehirli mantarların oluşmasına neden olurken yetkililer halkı bu konuda uyardı.