Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Avustralya'da Milli Parkta Yapılan Çalışmada Şok Keşif

Avustralya'da bir milli parkta yapılan çalışmada hasta ağaçları kesmek için başlatılan çalışma kapsamında son derece ilginç bir keşif gerçekleştirildi. Bu keşfin ardından şoförler bile elleri titreyerek çalışmayı sonlandırmak zorunda kaldı. Salı günü, nesli tükenmekte olan daha büyük bir planörün cesedi, devlete ait Forestry Corporation'ın (FCNSW) Tallaganda Eyalet Ormanı'ndaki ağaçları kestiği yerden sadece 50 metre uzakta belgelendi. Çalışmanın durdurulması emrinin ardından uluslararası koruma grubu Dünya Yaban Hayatı Fonu (WWF), EPA ve çevre bakanı Penny Sharpe'ı harekete geçtikleri için tebrik etti. Işçiler tarafından kesim alanında bulunan ve 'planör' adı verilen hayvanların nesli şu anda tükenme tehlikesi altında. Bu hayvanlara ait cesetlerin bulunması da herkesi endişelendirdi. Hayvanların bölgedeki ağaçlardan beslendiğinin bilinmesi üzerinde çalışmalar noktalandı.

Yayın Tarihi: 01.09.2023 18:57
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Avustralya'da Milli Parkta Yapılan Çalışmada Şok Keşif

Avustralya'da bir milli parkta hasta ağaçları kesmek için başlatılan çalışma kapsamında son derece ilginç bir keşif gerçekleştirildi.

Bu keşfin ardından şoförler bile elleri titreyerek çalışmayı sonlandırmak zorunda kaldı.

50 METRE UZAKTA GÖRÜLDÜLER

Salı günü, nesli tükenmekte olan daha büyük bir planörün cesedi, devlete ait Forestry Corporation'ın (FCNSW) Tallaganda Eyalet Ormanı'ndaki ağaçları kestiği yerden sadece 50 metre uzakta belgelendi.

"SON DERECE ENDİŞE VERİCİ"

Çevre Koruma Kurumu'nun (EPA) emri 40 gün süreyle yürürlükte ancak soruşturmalar devam ettikçe uzatılabilir.

Otoritenin operasyonlardan sorumlu direktör vekili Steve Orr, cesedin bulunmasını "son derece endişe verici" olarak nitelendirdi ve FCNSW'nin tüm büyük planör yuvalarını tespit ettiğinden "emin olmadığını" ekledi.

"Ağaçlar planörlerin beslenmesi, barınması ve hareketi için kritik öneme sahiptir ve FCNSW'nin onları koruması ve belirlenen den ağaçların etrafında 50 metrelik dışlama bölgeleri uygulaması gerekir" dedi.

"Topluluk raporları Tallaganda Eyalet Ormanı'nda yaklaşık 400 Güney Büyük Planörünün yaşıyor olabileceğini öne sürerken, FCNSW yalnızca bir ağaç tespit etti."

Çalışmanın durdurulması emrinin ardından uluslararası koruma grubu Dünya Yaban Hayatı Fonu (WWF), EPA ve çevre bakanı Penny Sharpe'ı harekete geçtikleri için tebrik etti.

NESİLLERİ TÜKENME TEHLİKESİ ALTINDA

Işçiler tarafından kesim alanında bulunan ve "planör" adı verilen hayvanların nesli şu anda tükenme tehlikesi altında.

Bu hayvanlara ait cesetlerin bulunması da herkesi endişelendirdi.

Hayvanların bölgedeki ağaçlardan beslendiğinin bilinmesi üzerinde çalışmalar noktalandı.