Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Avustralya Merkez Bankası'na Tarihi Atama

Avustralya Merkez Bankası tarihinde bir ilke imza atarak, 63 yıllık geçmişinde ilk kez bir kadın başkan atadı. Kıdemli ekonomist Michele Bullock, Philip Lowe'dan görevi devralacak ve Avustralya Merkez Bankası'nın politikalarını halkın yararına gerçekleştirmeye kararlı olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 14.07.2023 11:21
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Avustralya Merkez Bankası'na Tarihi Atama

Avustralya tarihinde bir ilk.

Merkez Bankası'na tarihi atama 63 yıllık tarihi olan Avustralya Merkez Bankası'nın başına ilk defa bir kadının atanacağı duyuruldu. Avustralya, Merkez Bankası’nın 63 yıllık tarihinde bir ilke imza atarak kadın başkan atandığını duyurdu. Merkez Bankası’nda kıdemli bir ekonomist olan Michele Bullock, eylül ayında görevi bırakacak olan Philip Lowe'dan devralacak.

Bullock, yaptığı açıklamada, "Bu önemli göreve atandığım için derinden onur duyuyorum. Bu göreve gelmek için zorlayıcı bir dönem, ancak güçlü bir yönetim ekibi ve kurullar tarafından destekleneceğim. Merkez Bankası'nın politikasını ve operasyonel hedeflerini Avustralya halkının yararına gerçekleştirmesini sağlamaya kararlıyım" ifadelerini kullandı. Başbakan Anthony Albanese ise, Bullock'u "seçkin bir ekonomist ve lider" olarak nitelendirdi.

Avustralya Hazinesi'nden açıklama

Avustralya Hazinesi Cuma günü yaptığı açıklamada, Avustralya Merkez Bankası başkan yardımcısı Michele Bullock'un yeni merkez bankası başkanı olarak atandığını söyledi. Bullock, görev süresi 17 Ağustos'ta sona erecek olan görevdeki Philip Lowe'un yerine geçti. Sayman Jim Chalmers, Bullock'un atanmasını olağanüstü deneyim ve uzmanlık sağlama ile yeni bir liderlik perspektifi sunma arasındaki en uygun denge olarak nitelendirdi.