Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Avrupa'da İklim Değişikliği Sivrisinek Nüfusunu Arttırdı

Avrupa Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrol Merkezi (ECDC) tarafından hazırlanan rapora göre, iklim değişikliği sebebiyle Asya kaplan sivrisineği ve sarıhumma sivrisineği türlerinin üreme kapasiteleri arttı. Sivrisinek kriziyle başa çıkmak için doğaya zarar vermeyen ilaçların kullanılması ve toplumda farkındalık oluşturulması önerildi.

Yayın Tarihi: 22.06.2023 20:06
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Avrupa'da İklim Değişikliği Sivrisinek Nüfusunu Arttırdı

Avrupa Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrol Merkezi (ECDC) tarafından hazırlanan rapora göre, iklim değişikliği sebebiyle Asya kaplan sivrisineği ve sarıhumma sivrisineği türlerinin üreme kapasiteleri arttı.

Asya kaplan sivrisineği, Kuzey ve Batı Avrupa'da yayıldı ve dang humması, chikungunya gibi hastalıkları taşıyor. Sarıhumma sivrisineği ise dang humması, sarıhumma, chikungunya, zika ve Batı Nil virüsünü bölgeye yayma riski taşıyor.

ECDC Direktörü Andrea Ammon, hastalıkların yayılmasını önlemek için sivrisinek nüfusunun kontrol altına alınmasının ve kişisel korunma yöntemlerine başlanmasının önemini vurguladı. Sivrisinek kriziyle başa çıkmak için doğaya zarar vermeyen ilaçların kullanılması ve toplumda farkındalık oluşturulması önerildi.

Batı Nil virüsü, beyin iltihabı, beyin zarı iltihabı ve nörolojik hasar oluşturabiliyor ve ölüme yol açabiliyor.