Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Avrupa Sıcak Hava Dalgası Devam Ediyor

Aşırı sıcaklar Avrupa'yı kasıp kavurmaya devam ediyor. Fransa'nın güneyindeki Bouches-du-Rhone bölgesinde kırmızı alarm verildi. Korsika Adası'nda ise turuncu alarm durumu var. İtalya, İspanya, Yunanistan ve Türkiye de sıcak hava dalgasıyla mücadele ediyor. Avrupa Uzay Ajansı, sıcak hava dalgasının yeni başladığını belirtiyor ve İtalya'da rekor sıcaklıklar bekleniyor.

Yayın Tarihi: 24.07.2023 17:39
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Avrupa Sıcak Hava Dalgası Devam Ediyor

Aşırı sıcaklar Avrupa'yı kasıp kavurmaya devam ediyor

Fransa'nın güneyinde bulunan Bouches-du-Rhone bölgesindeki kavurucu sıcaklıkların 'çok yüksek yangın riski' taşıdığı gerekçesiyle 'kırmızı alarm' verildi. Fransız Meteoroloji İdaresi, Bouches-du-Rhone bölgesinde yarın için 'çok yüksek yangın riski' oluşacağı konusunda uyarıda bulundu. Uyarı nedeniyle, hava koşullarının orman ve bitki örtüsü yangınlarına yol açma ve yayma riskini çok yüksek hale getireceği gerekçesiyle bölgede kırmızı alarm durumuna geçildi.

Diğer yandan Fransa'nın denizaşırı toprağı Korsika Adası'nda, sıcaklığın gün içinde 40 dereceyi bulma ihtimali üzerine kırmızı alarmın bir alt derecesi olan 'turuncu alarm' verildi. Bölgede hava sıcaklığı halihazırda 34 dereceye ulaşmış durumda. Meteoroloji İdaresi ayrıca, hassas bünyeli kişilerin kavurucu sıcaklar karşısında çok dikkatli olmaları çağrısı yaptı.

Öte yandan, İtalya, İspanya, Yunanistan ve Türkiye günlerdir amansız sıcaklarla mücadele ediyor. Ancak Avrupa Uzay Ajansı (ESA), sıcak hava dalgasının daha yeni başladığı uyarısında bulundu. Özellikle, bu durumdan en çok etkilenen İtalya'da, birçok şehirde sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıktı. ESA'ya göre, yüksek basınçlı Charon antisiklonu Kuzey Afrika'dan yukarı doğru ilerlerken, Avrupa'daki sıcaklıkların, kıtanın 2021 yılında İtalya’nın Sardunya adasında kırılan 48,8 santigrat derece rekoruna yaklaşması, hatta bu rekoru kırması bekleniyor.