Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Avrupa Merkez Bankası Üyesi Yannis Stournaras: Maliye Politikası Enflasyonla Mücadelede Rol Oynamalı

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi Üyesi Yannis Stournaras, para politikasının enflasyonla mücadelede üzerine düşeni yaptığını ve şimdi maliye politikasının ateşi söndürmeye yardımcı olması gerektiğini belirtti. Stournaras, daha kısıtlayıcı bir mali duruşun ECB politikasını tamamlayacağını ve kamu borcunun kredibilitesini artıracağını ifade etti.

Yayın Tarihi: 18.09.2023 13:37
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Avrupa Merkez Bankası Üyesi Yannis Stournaras: Maliye Politikası Enflasyonla Mücadelede Rol Oynamalı

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi Üyesi Yannis Stournaras, Para politikası enflasyonla mücadelede üzerine düşeni yaptı ve şimdi ateşin bir kısmını söndürmem maliye politikasına düşüyor dedi.

Bloomberg News a konuşan Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi Üyesi Yannis Stournaras, Para politikası enflasyonla mücadelede üzerine düşeni yaptı ve şimdi ateşin bir kısmını söndürmem maliye politikasına düşüyor dedi. Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Stournaras, Daha kısıtlayıcı bir mali duruş sadece AMB politikasına hoş bir stratejik tamamlayıcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda kamu borcunun kredibilitesini artırmaya ve bankalarla olan bağı gevşetmeye yardımcı olacaktır diye konuştu.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi Yannis Stournaras, borçlanma maliyetlerinin tepe noktası olabilecek bir seviyeye ulaşmasının ardından hükümetlerin tüketici fiyatlarını dizginlemek için üzerlerine düşeni yapmaları gerektiğini söyledi.

Bloomberg News'a konuşan Stournaras, Para politikası enflasyonla mücadelede üzerine düşeni yaptı ve şimdi ateşin bir kısmını söndürmem maliye politikasına düşüyor dedi.Yunanistan MB Başkanı Stournaras, Daha kısıtlayıcı bir mali duruş sadece ECB politikasına hoş bir stratejik tamamlayıcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda kamu borcunun kredibilitesini artırmaya ve bankalarla olan bağı gevşetmeye yardımcı olacaktır diye konuştu.