Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Atlı Bahçe, Hamburgerci ve Gece Kulübü Listede! İşte, Gündemi Sarsan Soruşturmada El Konulan 31 Şirket

Yurtdışına çıkmaya çalışırken yakalandıktan sonra organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında el konulan 31 şirketin listesi ortaya çıktı. Listede, Kaplan’ın hamburger şirketi ile bir ara ortak olduğu Ankara’daki Atlı Bahçe de yer alıyor.

Yayın Tarihi: 19.10.2023 10:38
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Atlı Bahçe, Hamburgerci ve Gece Kulübü Listede! İşte, Gündemi Sarsan Soruşturmada El Konulan 31 Şirket

Atlı Bahçe ve Hamburgerci Şirketi Soruşturmanın Merkezinde

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında el konulan 31 şirketin listesine Halktv.com.tr ulaştı. Listede, Kaplan’ın hamburger şirketi de var, bir ara ortak olduğu Ankara İnce’deki Atlı Bahçe de...

Ankara merkezli bir holdinge bağlı 4 şirket ile ünlü eğlence mekânlarını bünyesinde bulunduran üç şirket de listede. 31 şirketin yönetimi artık TMSF’de. Fon, şirketlerin yönetimine 14 kişiyi getirdi.

Hamburgerci ve Atlı Bahçe Şirketlerinin Detayları

El koyma kararı verilen Agriola İnşaat AŞ, Agriola Otomotiv AŞ ile 15 milyon sermayeli Agriola Tarım AŞ ve Dexas Gıda AŞ’nin yönetiminde Ayhan Bora Kaplan bulunuyordu. Kaplan’ın 2 yıl önce kurduğu Dexas Gıda’nın bünyesinde 4 hamburger restoranı bulunuyor. Yüzde 50 hisseyi devraldığı Atlıbahçe Turizm şirketi de TMSF yönetimine geçti.

Gece Kulüpleri de Listede

Ankara eğlence sektörünün önde gelen isimlerinden Cemil Kumaşçıoğlu’nun sahibi olduğu CK Yiyecek İçecek AŞ ile CBK Yiyecek İçecek ve EMR Yiyecek İçecek Şirketi de TMSF’ye geçti. Bu şirketler, Ankara'da birçok ünlü mekânı işletmektedir.

Diğer El Konulan Şirketler

DR Holding bünyesinde bulunan DR Healt Sağlık Turizm AŞ, DR Petrol İnşaat AŞ, DR Robotics Bilişim AŞ ve DR Medikal İnşaat İlaçlama de el konulan diğer şirketler arasında yer aldı.