Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Aston Martin, Avusturya GP Sonuçlarını Protesto Etti

Avusturya GP'de Aston Martin ekibi, yarış sonuçlarını protesto etti. Hakemler, protestoyu kabul ederek bazı sürücülere ceza verileceğini açıkladı. Aston Martin, pist limiti ihlalleri konusunda itiraz ediyor ve ceza almayan sürücüler için yaptırım talep ediyor. Görüşme sonrasında sonuçlar neticelenecek.

Yayın Tarihi: 02.07.2023 22:27
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Aston Martin, Avusturya GP Sonuçlarını Protesto Etti

Aston Martin'in Protestosu Kabul Edildi

Avusturya GP hafta sonuna, pist limitlerinin ihlali ve silinen tur zamanları damga vurmuştu. Bu ihlaller yarışta da devam ederken, bazı sürücüler zaman cezası aldılar. Fakat Aston Martin, yarış sonrasında kuralların olması gerektiği gibi uygulanmadığı ve ceza alması gereken bazı sürücülere herhangi bir yaptırım uygulanmadığı gerekçesiyle sonuçları protesto etti.

Hakemler, olayı kapsamlıca incelediler ve Aston Martin'in protestosunu haklı buldular. Resmi açıklamaya göre bazı sürücüler ceza alacak ve bu isimlerin kim olduğu da nihai yarış sonucu açıklandığında belli olacak. FIA'nın açıklaması şu şekilde oldu: "Protesto, geçici yarış sonucunun doğruluğuna karşı yapıldı. Öncelikle protestonun kabul edilebilir olup olmadığını değerlendiren hakemler, protestonun zamanında yapıldığını ve FIA Uluslararası Spor Kuralları'nın 13. Bölümü'nün gerekliklerine uyduğunu tespit ettiler. Bu nedenle protestonun kabul edilebilir olduğuna karar verildi. Yarış Kontrol tarafından hakemlere sunulan silinmiş tur zamanları listesinin incelenmesi sonucunda, bazı pist sınırları ihlallerinin potansiyel bir ceza için hakemlere yönlendirilmediği ortaya çıktı. Bu ihlallerden bazılarının cezayı hak ettiği fakat geçici yarış sonucunun açıklanmasından önce uygulanmadığı belirlendi. Bu cezalar, nihai yarış sonucuna yansıtılacaktır. Bu nedenle, Protesto kabul edildi ve protesto ücreti katılımcıya geri ödendi."

Aston Martin, Yarış Sonucunu Protesto Etti

Birkaç saat önce tamamlanan Avusturya Grand Prix'sinin sonucuna resmi bir itiraz geldi. Yarışı 6 ve 10. sıralarda noktalayan Aston Martin ekibi, yarış sonucunu protesto etti. Aston Martin'in takım temsilcisi, yerel saatle 18.30'da hakemlerle konu hakkında görüşecek. İngiliz ekip, hakemlerin pist limitleri cezalarını uygulama şekillerine itiraz ediyor ve "bazı araçların pist limitlerini aşmasına rağmen ceza almadıklarını" söylüyor. Bu itirazın ana hedefi, muhtemelen Fernando Alonso'nun 4 saniye kadar önünde bitiren Lando Norris'in "olası" pist limiti ihlalleriyle alakalı olacaktır. Aston Martin, muhtemelen Norris'in pistten taştığı videoları hakemlere izleterek Norris'in 5 saniye cezası alması gerektiğini savunacak. Elbette benzer şekilde pistten taşan ve uyarı/ceza almayan diğer pilotların görüntüleri de izletilecektir. Takım eğer bu çalışmasında başarılı olursa ve McLaren pilotu 5 saniye zaman cezası alırsa, Alonso 5. sıraya yükselecek. Hakemler muhtemelen bu akşam birçok yeni görüntü izleyecek, dolayısıyla yeni cezalar çıkabilir. Görüşme tamamlandığında ve konu neticelendiğinde sizlere son gelişmeleri aktaracağız.

Özel İsimler:

  • Avusturya GP
  • Aston Martin
  • FIA
  • Alonso
  • Lando Norris
  • McLaren