Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ASO Başkanı Seyit Ardıç'tan Bankalara Finansman Destek Çağrısı

Ankara Sanayi Odası Başkanı Ardıç, bankalardan zor dönemlerde destek bekliyor.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 11:07
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 11:07

ASO Başkanı Seyit Ardıç'tan Bankalara Finansman Destek Çağrısı

ASO Başkanı Seyit Ardıç'tan Bankalara Destek Çağrısı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, bankalara piyasanın etkin olduğu dönemlerle sınırlı kalmadan, zor günlerde de finansman sağlamaları gerektiğini vurguladı.

Bankalarla İşbirliği Gereken Zamanlar

Yazılı açıklama yapan ASO, 11 kamu ve özel bankanın yaklaşık 20 bölge müdürüyle toplantı gerçekleştirdi. Seyit Ardıç, burada yaptığı konuşmada, reel sektör ile finans sektörü arasındaki etkileşimin Türkiye'nin ekonomik büyümesi için kritik olduğunu belirtti.

Fedakarlık Beklentisi

Uygulanan ekonomik politikaların başarısının tüm toplumsal kesimleri kapsayan bir fedakarlık gerektirdiği üzerinde duran Ardıç, "Sanayiciler olarak bu fedakarlığa katlanmaya hazırız, diğer aktörlerin de kendi ölçeklerine göre benzer bir yaklaşımı benimsemesini bekliyoruz," dedi.

Krediye Ulaşım Zorluğu

Son zamanlarda sıkı para politikalarının etkisiyle kredi maliyetlerinin arttığını ve ticari kredilerde bir yavaşlama görüldüğünü söyleyen Ardıç, bunun reel ekonomik aktiviteleri olumsuz etkileyebileceğini belirtti. "Bankaların kredi imkanlarının daralması, sanayi faaliyetlerini etkiliyor. İçinde bulunduğumuz durum, bankacılık sektörünün reel sektörü finanse etme konusundaki isteksizliğini ortaya koyuyor," ifadelerini kullandı.

Her Koşulda İhtiyaç Hissi

Sanayicilerin finansmana erişimlerinde bankacılık sektöründen daha fazla hassasiyet göstermelerini bekleyen Ardıç, "Birbirimize olan ihtiyaçlarımızı dikkate alarak, her hava koşulunda yan yana olmalıyız. Zor günlerde de destek sağlayan bir finansman ilişkisi geliştirmeliyiz," şeklinde konuştu.