Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın'dan İhracat ve Ekonomi Vurgusu

Orhan Aydın, Malatya'da ihracat artışı ve ekonomik büyüme hakkında konuştu. İş dünyasına çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 19.09.2024 20:35
Güncelleme Tarihi: 19.09.2024 20:35

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın'dan İhracat ve Ekonomi Vurgusu

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Malatya'da Ekonomik Büyüme Üzerine Konuştu

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, 2024 yılına dair öngörülerini ve ülke ekonomisinin gidişatını değerlendirmek üzere Malatya'daki genel kurulda önemli açıklamalarda bulundu.

İhracat ve Büyüme Hedefleri

Aydın, "Ülkemizin kalkınması ve ihracatın büyümesi için elimize valizlerimizi, çantalarımızı alarak fuar fuar, dünya genelinde şehir şehir gezmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Aydın, 2024 yılının, hem Türkiye hem de dünya genelinde ekonomik sıkıntılar getirdiğini, özellikle gelişmiş ekonomilerdeki daralmaların kaygı verici olduğunu belirtti. Ancak, Türkiye'nin 2024 Ağustos ayında ihracatını %2,4 oranında artırarak tarihi bir başarıya imza attığını vurguladı.

İstihdam ve Ekonomik Performans

Aydın, "Son 12 ayda 1 milyon 100 binden fazla yeni istihdam sağladık ve işsizlik oranında önemli bir azalma kaydettik" diyerek, iş dünyasının zorluklara rağmen büyümeyi sürdürdüğünü ifade etti.

Gelecek İçin Daha Fazla Gayret

Aydın, "Hedeflerimize ulaşmak için Anadolu aslanlarının çabalarına ihtiyaç var. Hep birlikte çalışarak ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacağız" dedi.

Daha sonra, Orhan Aydın, genel kurulda Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e plaket takdim etti.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON Malatya Şubesi'nin...

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON Malatya Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda bir konuşma yaptı.