Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Aşırı Terleme: Nedenleri ve Tedavisi

Uzmanlar, aşırı terlemenin altta yatan bir hastalığa bağlı olabileceği gibi, tamamen sağlıklı bireylerde hiçbir neden yokken de ortaya çıkabileceğini söyledi. Aşırı terlemenin (Hiperhidrozis), normalinden daha fazla ter salgılanması anlamına geldiği anlatan Op. Dr. Serdar Özkan, aşırı terlemenin günün tamamında olabileceği gibi, ara ara veya beklenmedik zamanlarda da gerçekleşebileceğini belirtiyor. Altta yatan bir hastalığa bağlı gelişen aşırı terleme genellikle yaygın terleme olarak görülmektedir. Bölgesel aşırı terlemede ise altta yatan bir hastalığa bağlı olmadan sağlıklı olarak tanımlanan kişilerde özellikle el, ayak, koltuk altı ve yüzde görülebileceğini vurgulayan Dr. Serdar Özkan, kontrolsüz aşırı terleme ile karakterize bir tablo olduğunu söylüyor. Aşırı terleme rahatsızlığının tedavisi, altta yatan hastalığın veya durumun tedavisi ile gerçekleşmektedir. Bölgesel aşırı terleme durumunda ise günümüzde çözüm odaklı operasyonlar yapılmaktadır. Aşırı terleme rahatsızlığı bulunan b

Yayın Tarihi: 24.07.2023 18:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Aşırı Terleme: Nedenleri ve Tedavisi

Aşırı Terlemenin Nedenleri

Uzmanlar, aşırı terlemenin altta yatan bir hastalığa bağlı olabileceği gibi, tamamen sağlıklı bireylerde hiçbir neden yokken de ortaya çıkabileceğini söyledi. Aşırı terlemenin (Hiperhidrozis), normalinden daha fazla ter salgılanması anlamına geldiği anlatan Op. Dr. Serdar Özkan, aşırı terlemenin günün tamamında olabileceği gibi, ara ara veya beklenmedik zamanlarda da gerçekleşebileceğini belirtiyor. Altta yatan bir hastalığa bağlı gelişen aşırı terleme genellikle yaygın terleme olarak görülmektedir. Bu duruma en sık neden olan hastalıklar veya durumlar; guatr, şeker hastalığı, kan şekeri düzensizliği, menopoz, infeksiyonlar, kalp yetmezliği, solunum yetmezliği, şişmanlık ve alkolizmdir. Bölgesel aşırı terlemede ise altta yatan bir hastalığa bağlı olmadan sağlıklı olarak tanımlanan kişilerde özellikle el, ayak, koltuk altı ve yüzde görülebileceğini vurgulayan Dr. Serdar Özkan, kontrolsüz aşırı terleme ile karakterize bir tablo olduğunu söylüyor.

Aşırı Terlemenin Tedavisi

Aşırı terleme rahatsızlığının tedavisi, altta yatan hastalığın veya durumun tedavisi ile gerçekleşmektedir. Bölgesel aşırı terleme durumunda ise günümüzde çözüm odaklı operasyonlar yapılmaktadır. Aşırı terleme rahatsızlığı bulunan bireyler sosyal hayata girmekte, diğer insanlarla sağlıklı iletişim kurmakta zorlanabilmekte ve mesleki hayatlarında mağdur olabilmektedir. Bu nedenle, tedavi yöntemleri araştırılmalı ve uygun olan yöntemlerle tedavi edilmelidir.