Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Asgari Ücrette Yeni Maaş Tahmini

Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte maaşlara zam beklentisi de artmaya devam ediyor. Son yıllarda hızla yükselen enflasyon ve fiyatlardaki artış asgari ücreti yeniden gündeme getirdi. İşçiler için Aralık ayında asgari ücret belirlenecek ve yeni asgari ücretin 15 bin lira ile 17 bin lira net rakam arasında olması bekleniyor. Ayrıca kıdem tazminatı tavanı da aynı oranda artırılacak.

Yayın Tarihi: 12.10.2023 14:44
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Asgari Ücrette Yeni Maaş Tahmini

Asgari Ücrette Tüm Tahminleri Unutun: İşte Patronların Ocak Ayında Vereceği Yeni Maaş

Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte maaşlara zam beklentisi de artmaya devam ediyor. Bilindiği üzere ülkemizde çok sayıda vatandaş asgari ücretle geçimini sağlarken, maaşlarına gelecek olan zam konusunda büyük tartışma yaratıyor.

Son yıllarda hızla yükselen enflasyon ve fiyatlardaki artış asgari ücreti yeniden gündeme getirdi. Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte çok sayıda vatandaş maaşına alacağı zammı merak içinde beklerken hükümetten asgari ücretliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz demeçleri gelmeye devam ediyor. Böyle bir ortamda konuşan uzmanlar ve siyasi isimler, asgari ücret hakkındaki son tamirlerini paylaşmaya devam ediyor.

Öte yandan işçiler için Aralık ayında asgari ücret belirlenecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında toplanarak 2024 yılında uygulanacak yeni ücreti belirleyecek. Burada da enflasyon rakamlarının etkili olması bekleniyor. Yapılan hesaplamalarda yeni asgari ücretin 15 bin lira ile 17 bin lira net rakam arasında olması bekleniyor.

Kıdem Tazminatında Değişim

Gerçekleşen oran aynen sosyal yardımlara ve kıdem tazminatı tavanına da uygulanacak. Buna göre 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı gibi sosyal yardımların tamamı memur maaşındaki artışla aynı oranda yükselecek.

Bununla birlikte işçileri ilgilendiren kıdem tazminatı tavanı da aynı oranda artırılacak. Böylece Aralık ayında ayrılan bir işçiye göre Ocak ayında ayrılan bir işçi için kıdem tazminatı tavanı memur maaş artışı kadar yüksek olacak.