Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ASELSAN ve FAMAE, Leopard 2A4 Tanklarının Modernizasyonu İçin Sözleşme İmzaladı

ASELSAN ve FAMAE, Şili Silahlı Kuvvetleri envanterindeki Leopard 2A4 tanklarının modernizasyonu için bir sözleşme imzaladı. Sözleşme kapsamında ASELSAN, tank modernizasyonu alanında teknoloji transferi gerçekleştirecek ve FAMAE'nin kapasitesi arttırılacak. Ayrıca, Şili Ordusu envanterinde bulunan Marder 1A3 Zırhlı Muharebe Araçlarının da benzer bir şekilde ASELSAN ve FAMAE iş birliğiyle modernize edilmesi bekleniyor.

Yayın Tarihi: 22.07.2023 02:03
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

ASELSAN ve FAMAE, Leopard 2A4 Tanklarının Modernizasyonu İçin Sözleşme İmzaladı

ASELSAN ve Şili devletine ait FAMAE, Leopard 2A4 tanklarının modernizasyonu için sözleşme imzaladı.

Şili Ordusu, zırhlı birliklerin bakım projesi çerçevesinde, idari ve teknik yönlerin analiz edildiği titiz bir ihale sürecinin ardından, Leopard 2A4 tank filosunun modernize çalışmalarını yürütmek üzere ASELSAN ile sözleşme imzaladı. ASELSAN ve FAMAE arasındaki bahse konu sözleşme, 14 Temmuz Cuma günü imzalandı. ASELSAN ile yapılan anlaşma ile FAMAE, teknoloji transferi ve know-how'ın yanı sıra kapasitesinin genişletilmesi ve tankların ömrünün uzatılması gibi avantajlara sahip olacak. Ordunun özel ihtiyaçlarına göre uyarlanan çözüm, Şili'nin coğrafi senaryosuna ve tahsis edilen bütçe çerçevesine göre özel gereksinimleri tanımlayarak Leopard tanklarının uzun süreler kullanımına olanak sağlayacak.

BMC ve ASELSAN’dan Leopard 2A4 modernizasyonu sözleşmesi

ASELSAN ile BMC arasında Tanklara İlave Yetenek Kazandırılması Leopard 2A4 (TİYK-Leopard 2A4) Projesi Alt Sistemler Sözleşmesi imzalanmıştı. Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) tarafından yürütülen ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın gelecek dönem ihtiyaçlarına cevap vermek üzere envanterde bulunan Leopard 2A4 tanklarının yeni sistemler ile teçhiz edilerek modernizasyonuna yönelik başlatılan TİYK-Leopard 2A4 Projesinin ana yüklenici sözleşmesi 2022 yılı sonunda SSB ile BMC arasında imzalanmıştı. 11 Mayıs 2023 tarihi itibarı ile imzalanan ve ASELSAN’ın tank görev sistemlerinden sorumlu ana alt yüklenicisi olarak görev aldığı sözleşme kapsamında TİYK-Leopard 2A4 Projesi tank görev sistemlerinin BMC Otomotive teslimi ve ilgili hizmetler yer alıyor. Proje ile ASELSAN tarafından geliştirilen ve ALTAY Projesi kapsamında da yer alan sistemlerin Leopard 2A4 tanklarına da entegre edilerek envanterdeki Leopard 2A4 tanklarına da ALTAY tankındaki kabiliyetlerin kazandırılması amaçlanıyor.

ASELSAN tarafından sözleşme kapsamında sağlanacak sistemler:

  • Tank Atış Kontrol Sistemi
  • Uzaktan Komutalı Silah Sistemi
  • Tank Komuta Kontrol Muhabere ve Bilgi Sistemi
  • Tank Lazer Uyarı Sistemi
  • Sürücü Görüş Sistemi
  • Aktif Koruma Sistemi
  • Yakın Mesafe Gözetleme Sistemi

Sözleşmede aynı zamanda kapsamlı bir Entegre Lojistik Destek Hizmetleri paketi ve bakım-onarım desteği de yer alıyor.