Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ASELSAN TOLUN'u F-16 ve Bayraktar AKINCI'ya Entegre Ediyor

ASELSAN TOLUN'u F-16 ve Bayraktar AKINCI'ya entegre ederek ilk teslimata hazırlanıyor. TOLUN, sert ve yumuşak kara hedeflerine karşı kullanılabilen INS/GPS güdümlü bir mühimmat olarak geliştirildi ve 1 metre kalınlıklı beton engeli delebilen yüksek etkinlikli bir mühimmat. Kızılötesi arayıcı başlıklı 'Man-in-the-Loop' özellikli minyatür bomba (IIR Minyatür Bomba) varyantının bu yıl sonunda kalifiye olması hedefleniyor. GÖZDE güdüm kiti de envantere girmeye başladı.

Yayın Tarihi: 24.06.2023 20:53
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

ASELSAN TOLUN'u F-16 ve Bayraktar AKINCI'ya Entegre Ediyor

ASELSAN Paris Airshow'da Ürünlerini Sergiledi

Türk savunma sanayisinin önemli kuruluşlarından ASELSAN, TOLUN'u F-16 ve Bayraktar AKINCI'ya entegre ederek ilk teslimata hazırlanıyor. ASELSAN tarafından geliştirilen ve seri üretimi başlayan minyatür bomba TOLUN, ilk teslimat için gün sayıyor.

TOLUN'un Özellikleri

Sert ve yumuşak kara hedeflerine karşı kullanılabilen INS/GPS güdümlü bir mühimmat olarak geliştirilen TOLUN, 1 metre kalınlıklı beton engeli delebilen ve düşük ikincil hasar etkisi gösteren yüksek etkinlikli bir mühimmat. ASELSAN ayrıca TOLUN için akıllı çoklu taşıma salanı da geliştirdi.

Kızılötesi Arayıcı Başlıklı TOLUN Yıl Sonunda

ASELSAN, minyatür bombanın seri üretim çalışmalarını sürdürürken Kızılötesi arayıcı başlıklı 'Man-in-the-Loop' özellikli minyatür bomba (IIR Minyatür Bomba) varyantının bu yıl sonunda kalifiye olması hedefleniyor. Bu sayede minyatür bomba, hareketli hedeflere karşı da etkili bir mühimmat olacak.

GÖZDE Güdüm Kiti

TÜBİTAK SAGE ile ortak olarak geliştirilen GÖZDE güdüm kiti de SSB ile imzalanan sözleşme kapsamında envantere girmeye başladı. GÖZDE, MK-82 genel maksat bombalarını INS/GPS ve Lazer Arayıcı Başlıklı (LAB) güdümlü mühimmata dönüştürerek sabit ve yüksek hızlı hareketli hedeflerin hassas vurulmasını sağlıyor.