Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ASELSAN Konya'nın İlk AR-GE Ürünleri SAHA EXPO'da Tanıtıldı

ASELSAN Konya, yeni AR-GE ürünleri MAKS OBA 40 ve AKONS Serisi'ni SAHA EXPO'da sergiledi.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 10:59
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 10:59

ASELSAN Konya'nın İlk AR-GE Ürünleri SAHA EXPO'da Tanıtıldı

ASELSAN Konya'nın Yenilikçi Ürünleri SAHA EXPO'da Ortaya Çıkıyor

ASELSAN Konya, 22-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda, ilk AR-GE ürünlerini tanıttı.

Fuar kapsamında, MAKS OBA 40 otomatik bomba atar ile AKONS Serisi akıllı silah yönetim ve nişangah sistemleri, ziyaretçilerle buluşturuldu. ASELSAN Konya'nın açıklamasına göre, bu ürünler şirketin AR-GE kapasitesini ve sektördeki yetkinliğini gözler önüne seriyor.

MAKS OBA 40: Hafif ve Ergonomik Tasarım

MAKS OBA 40, rakiplerine göre son derece hafif yapısı ve ergonomik tasarımı sayesinde askerlerin operasyonel çevikliğini artırmayı amaçlıyor. Bu durum, askerlerin sahada daha verimli hareket etmelerini sağlıyor.

AKONS Serisi: Akıllı Nişangah Sistemleri

AKONS Serisi ise askeri birliklerin sahadaki etkinliğini artırmak için özel olarak geliştirilmiştir. Bu seri; AKONS-L, AKONS, AKONS-H ve AKONS Pan-Tilt olmak üzere dört farklı modelden oluşuyor. AKONS-L, minimum eğitim gereksinimi ile birliğin performansını optimize ediyor.

AKONS ve AKONS-H modelleri ise piyade ve keskin nişancı kullanımına yönelik olarak ileri teknoloji bir nişangah sistemi sunmaktadır. Bu sistemler balistik hesaplamalar, meteorolojik veriler ve lazer mesafe ölçümleri gerçekleştirerek, askerlere yüksek isabetle hedeflerine ulaşma imkanı tanıyor.

Türkiye'nin Savunma Gücünü Artırmak için Çalışmalar Devam Ediyor

ASELSAN Konya, bu yenilikçi sistemlerle ülkenin savunma sanayisindeki teknolojik gücünü artırmayı amaçlıyor. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı'nın (SSB) destekleriyle düzenlenen fuar, Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortaklığında hayata geçiriliyor.

ASELSAN Konya, ilk AR-GE ürünleri "MAKS OBA 40" otomatik bomba atar ve "AKONS Serisi" akıllı silah...

ASELSAN Konya, ilk AR-GE ürünleri "MAKS OBA 40" otomatik bomba atar ve "AKONS Serisi" akıllı silah yönetim ve nişangah sistemlerini SAHA EXPO Fuarı'nda ziyaretçilerle buluşturdu.