Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Aronya Meyvesi: Kolesterol Seviyesini Dengeliyor

Kandaki kolesterol seviyesini dengede tutarak damar tıkanıklığının ve pıhtı oluşumunun önüne geçmesiyle bilinen aronyanın hasadı sürüyor. Düzce'nin Bataklı Çiftlik köyünde 3 dönümlük alan üzerinde 3 yıl önce üretimine başlanan aronya meyvesinde ilk hasat yapıldı. 200 kilo aronya toplayan Düzceli çiftçi Samim Yavuz tarlalarında fındığa alternatif bir ürün olması için bu meyveye yöneliklerini ifade etti. Aronya ağaçlarının ilerleyen yıllarda daha yüksek verim sağlayacağını öngören Samim Yavuz, "Bu ürünü tercih etmemizdeki en büyük sebep aromatik bir ürün olması. Belki fındıktan veya çiftçinin ektiği buğday gibi ürünlerden daha fazla getirisi olabilecek bir ürün olarak değerlendirmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yayın Tarihi: 14.09.2023 17:08
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Aronya Meyvesi: Kolesterol Seviyesini Dengeliyor

Kandaki kolesterol seviyesini dengede tutarak damar tıkanıklığının ve pıhtı oluşumunun önüne geçmesiyle bilinen aronyanın hasadı sürüyor.

Düzce'nin Bataklı Çiftlik köyünde 3 dönümlük alan üzerinde 3 yıl önce üretimine başlanan aronya meyvesinde ilk hasat yapıldı. 200 kilo aronya toplayan Düzceli çiftçi Samim Yavuz tarlalarında fındığa alternatif bir ürün olması için bu meyveye yöneliklerini ifade etti.

Yavuz, "2020 yılında bu fidanların dikimini gerçekleştirdik. Aronya tıbbi aromatik bir bitki. Alternatif bir ürün olur düşüncesiyle diktik. Diğer bahçelerimizde kavak ve fındık ekili. Farklı bir ürün olduğu için bunu tercih ettik. Bir zahmet olmadan olmuyor. Fındıktan zor olduğu söylenemez. Tabii bir emek vermek gerekiyor" dedi.

Aronya ağaçlarının ilerleyen yıllarda daha yüksek verim sağlayacağını öngören Samim Yavuz, "Bu ürünü tercih etmemizdeki en büyük sebep aromatik bir ürün olması. Belki fındıktan veya çiftçinin ektiği buğday gibi ürünlerden daha fazla getirisi olabilecek bir ürün olarak değerlendirmek gerekiyor" şeklinde konuştu.