Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ARM Halka Arz Sürecine Dev İsimler Katılıyor

İngiliz çip üreticisi ARM, halka arz sürecine girmeyi planlıyor ve bu sürece Apple, Samsung, AMD, NVIDIA, Intel, Cadence Design Systems, Synopsys ve Alphabet gibi önemli teknoloji firmaları da katılıyor. ARM'ın değerlemesi 50-55 milyar dolar arasında olacak ve halka arz edilecek hisselerin %10'u ayrı tutulacak. Apple ve Samsung'un ARM'a yatırım yapması şaşırtıcı değil çünkü her iki şirket de ARM çiplerini kullanıyor. SoftBank Group Corp bünyesindeki çip tasarımcısı Arm, ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu'na yaptığı bildirimde hisse fiyatının 47-51 dolar arasında olacağını duyurdu. Arm, halka arzda 8-10 milyar dolar toplamayı hedefliyordu ancak SoftBank'ın Arm'daki yüzde 25 hissesini satın almasının ardından hedef düşürüldü. Arm'ın piyasa değerinin 50 milyar doların üzerinde olması bekleniyor ve yılın en büyük halka arzı olması tahmin ediliyor.

Yayın Tarihi: 06.09.2023 00:35
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

ARM Halka Arz Sürecine Dev İsimler Katılıyor

ARM Halka Arz Sürecine Dev İsimler Katılıyor

İngiliz kökenli çip üreticisi ARM, SoftBank tarafından satın alındıktan sonra halka arz sürecine girmeyi planlıyor. Bu sürece Apple, Samsung, AMD, NVIDIA, Intel, Cadence Design Systems, Synopsys ve Alphabet gibi önemli teknoloji firmaları da katılacak. ARM'ın değerlemesi 50-55 milyar dolar arasında olacak ve halka arz edilecek hisselerin %10'u ayrı tutulacak. Amazon ise beklenenin aksine süreçten çekildi. Apple ve Samsung'un ARM'a yatırım yapması şaşırtıcı değil çünkü her iki şirket de ARM çiplerini kullanıyor. Ancak yatırımların yönetim kurulu veya şirket stratejisi üzerinde belirleyici olma hakkı tanımadığı belirtilmeli.

Arm Halka Arz Fiyatı Belli Oldu

SoftBank Group Corp bünyesindeki çip tasarımcısı Arm, ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu'na yaptığı bildirimde hisse fiyatının 47-51 dolar arasında olacağını duyurdu. Arm, halka arzda 8-10 milyar dolar toplamayı hedefliyordu ancak SoftBank'ın Arm'daki yüzde 25 hissesini satın almasının ardından hedef düşürüldü. Arm'ın piyasa değerinin 50 milyar doların üzerinde olması bekleniyor ve yılın en büyük halka arzı olması tahmin ediliyor.