Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ark Invest, Ethereum ETF Başlatmayı Hedefliyor

Kripto piyasasında ETF furyası sürerken Ark Invest, Ethereum ETF için düğmeye bastı. Şirket, ABD'de spot Ethereum ETF başvurusunda bulunan ilk şirket oldu ve Ether'i doğrudan elinde tutmayı amaçlıyor. Onaylanması halinde önerilen ETF, Cboe BZX Borsasında işlem görecek ve kripto pazarında yeni bir emsal oluşturacak. Kanada'nın spot Ether ETF'sini onaylamasının ardından, ARK Invest ve 21Shares'in Ethereum ETF başvurusu, kripto kabulünün uluslararası bir eğilime uyduğunu gösteriyor.

Yayın Tarihi: 07.09.2023 01:14
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ark Invest, Ethereum ETF Başlatmayı Hedefliyor

Kripto piyasasında bir ilk olabilir! Ark Invest, Ethereum ETF başlatmayı hedefliyor…

Kripto piyasasında ETF furyası sürüyor. Bitcoin ETF’lerinde ertleme yaşanırken bir şirket farklı dosya hazırladı. Ark Invest, Ethereum ETF için düğmeye bastı. Peki Ethereum ETF almayı başarabilecek mi? 21Shares ile işbirliği içinde ARK Invest, ABD'de spot Ethereum ETF başvurusunda bulunan ilk şirket oldu. Üstelik bu yeni fon, SEC'in Bitcoin ETF'lerini ve Ether'i tespit etmeye yönelik değerlendirmelerinin hemen ardından kripto ürünleri portföyünü genişletmeyi amaçlıyor.

Sonuç olarak, onaylandığı takdirde önerilen ETF, Cboe BZX Borsasında işlem görecek ve kripto pazarında yeni bir emsal oluşturacak.

Temmuz ve Ağustos aylarında başvurulan çok sayıda Ether vadeli işlem ETF'sinin aksine, ARK Invest ve 21Shares'in bu çabası, Ether'i doğrudan elinde tutmayı planlıyor. Şu anda Ether, yaklaşık 195 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip ve Bitcoin'in 500 milyar dolarlık sınırının hemen arkasında ikinci sırada yer alıyor.

Ethereum ETF’i onaylanır mı?

Şirketin ETF’i onaylanması halinde fon Cboe BZX borsasında işlem görecek. Ancak başvuruda planlanan ETF'nin kodu veya ücret yapısı gibi ayrıntılar açıklanmadı.

Ek olarak Kanada gibi ülkelerdeki düzenleyiciler giderek daha fazla kripto dostu olmaya başladı. Kanada, spot Bitcoin ETF'lerine yeşil ışık yaktıktan yalnızca birkaç ay sonra, Nisan 2021'de spot Ether ETF'sini onaylayan ilk ülke oldu. Dolayısıyla, ARK 21Shares Ethereum ETF başvurusu yalnızca ABD'ye özgü bir olgu değil, aynı zamanda kripto kabulüne yönelik daha geniş bir uluslararası eğilime de uyuyor.

Varlık yöneticisi Cathie Wood liderliğindeki ARK Invest, son Ether vadeli işlem tekliflerinin yanı sıra, 2021'de bir spot Bitcoin ETF başlatmak için ilk olarak İsviçreli ETP ihraççısı 21Shares ile ortaklık kurmuştu.

Diğer yandan SEC bu çabaları reddetse de, her iki şirket de bu Nisan ayında spot Bitcoin ürünü için yeniden başvuruda bulundu. Ayrıca ETH vadeli işlem sözleşmelerini içeren iki fon için planlarını paylaştılar.

ARK Invest ve 21Shares'in Ether ETF'de bir yer için son teklifi, kripto para birimi yatırım seçenekleri için bir dönüm noktasının sinyalini veriyor. SEC'in tutumu yumuşamaya başladıkça, bu tür ürünlerin piyasaya sürülmesinin zamanlaması hiç bu kadar uygun olmamıştı.