Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Arjantin Seçimleri: Yeni Devlet Başkanı ve Para Birimi Oylaması

Latin Amerika ülkesi Arjantin, yarın genel seçimler için sandık başına gidecek. Ekonomik krizin gölgesinde yapılacak seçimlerin sonucunda ülkenin yeni devlet başkanı belli olacak. Seçim yarışının, 13 Ağustos’ta düzenlenen ön seçimde en yüksek oyu alan aşırı sağcı popülist aday Javier Milei, ana muhalefet ittifakının adayı Patricia Bullrich ile iktidarda olan “Peronist” ittifakın adayı mevcut Ekonomi Bakanı Sergio Massa arasında geçmesi bekleniyor. Çok sayıda anket şirketinin seçim araştırmalarında, Milei’nin oy ortalaması yüzde 34,6 olarak görünürken, Massa yüzde 30,4, Bullrich ise yüzde 26,1 olarak gösteriliyor. Yüzde 138’lik oranla dünyada en yüksek üçüncü resmi enflasyona sahip olan ülkede, yarınki seçimde para birimi de oylanacak. Ön seçimde sürpriz yaparak yüzde 30 oyla ilk sırada yer alan Javier Milei, seçilmesi halinde Arjantin Merkez Bankası’nı kapatıp para birimi pesoyu tedavülden kaldırmayı vaat ediyor. Arjantin basınına değerlendirmede bulunan Politik Analist Nacho Montes, e

Yayın Tarihi: 21.10.2023 18:07
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Arjantin Seçimleri: Yeni Devlet Başkanı ve Para Birimi Oylaması

Arjantin Seçimleri

Latin Amerika ülkesi Arjantin, yarın genel seçimler için sandık başına gidecek. Ekonomik krizin gölgesinde yapılacak seçimlerin sonucunda ülkenin yeni devlet başkanı belli olacak.

Seçim Adayları

Seçim yarışının, 13 Ağustos’ta düzenlenen ön seçimde en yüksek oyu alan aşırı sağcı popülist aday Javier Milei, ana muhalefet ittifakının adayı Patricia Bullrich ile iktidarda olan “Peronist” ittifakın adayı mevcut Ekonomi Bakanı Sergio Massa arasında geçmesi bekleniyor.

Seçim Anketleri

Çok sayıda anket şirketinin seçim araştırmalarında, Milei’nin oy ortalaması yüzde 34,6 olarak görünürken, Massa yüzde 30,4, Bullrich ise yüzde 26,1 olarak gösteriliyor.

Para Birimi Oylaması

Yüzde 138’lik oranla dünyada en yüksek üçüncü resmi enflasyona sahip olan ülkede, yarınki seçimde para birimi de oylanacak. Ön seçimde sürpriz yaparak yüzde 30 oyla ilk sırada yer alan Javier Milei, seçilmesi halinde Arjantin Merkez Bankası’nı kapatıp para birimi pesoyu tedavülden kaldırmayı vaat ediyor.

Etkileri

Arjantin basınına değerlendirmede bulunan Politik Analist Nacho Montes, ekonomik kriz ve Arjantin pesosundaki büyük değer kaybının, halkın seçim tercihinde etkili olacağını savundu.