Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Arıtma Suyunun Zararları

Hazır suların tahtını sallayan arıtma suları, her geçen gün daha çok tercih edilmeye başlanmıştır. Ancak uzmanlar, arıtma cihazlarının mineralleri de aldığını hatırlatarak uyarılarda bulunmaktadır. Arıtma suyunun zararları arasında minerallerin kaybı, tadının kötüleşmesi ve zararlı maddelerin tamamen arıtılamaması bulunmaktadır.

Yayın Tarihi: 03.08.2023 13:33
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Arıtma Suyunun Zararları

Hazır Suların Tahtını Sallayan Arıtma Suları

Hazır suların tahtını sallayan, özellikle de son zamlardan bu yana hazır suları tahtından etmeyi başarmış olan arıtma suları, yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı. Arıtma cihazının şebeke suyuna takılması ve bu suyun arıtılmasıyla içme suyuna döndürülmesi sonucu ortaya çıkan arıtma suları, her geçen gün daha çok evde kullanılmaya başlanmışken; işyerlerinin de ilk tercihi olur hale geldi.

Uzmanlardan Önemli Uyarılar

Ancak uzun süre arıtma suyu içen kişilere, işin uzmanlardan önemli uyarılar var. Damacana suların gün geçtikçe daha pahalı hale gelmesi, elbette arıtma cihazlarının uzun vadede daha ekonomik su tüketimi gerçekleştirdiğini ortaya çıkarmasına neden oldu. Bu nedenle de her zamankinden daha çok talep gören arıtma cihazları, dört bir yanımızı sarmaya çoktan başladı.

Minerallerin Kaybı

Ancak bu noktada devreye giren uzmanlar, arıtma cihazlarının yaptığı işlem esnasında mineralleri de aldığını hatırlatarak kritik uyarılarda bulundu. Arıtma suyunun zararları arasında en önemli noktalardan biri, arıtma işlemi sırasında suyun içerisindeki doğal minerallerin de kaybolmasıdır. Bu durum, vücut için gerekli olan minerallerin eksik alınmasına ve sağlık sorunlarına yol açabilir.

Arıtma Suyunun Zararları

Arıtma suyunun zararları arasında ayrıca tadının kötüleşmesi, pH değerinin değişmesi, suyun içerisindeki zararlı maddelerin tamamen arıtılamaması gibi etkiler de bulunmaktadır. Ayrıca, arıtma cihazının düzenli bakımının yapılmaması durumunda, cihazın içerisinde biriken zararlı maddelerin de suya karışması söz konusu olabilir.