Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Arı Sokması Sonrası Ağrıyı Hafifletmek İçin Ev İlaçları

Arı sokması sonrası yaşanan ağrı ve şişliği hafifletmek için evde uygulanabilecek yöntemler arasında buz ve diş macunu kullanımı bulunmaktadır.

Yayın Tarihi: 04.08.2023 14:17
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Arı Sokması Sonrası Ağrıyı Hafifletmek İçin Ev İlaçları

Piknikte veya bahçenizde eğlenceli bir gün geçirirken arı ısırabilme ihtimali yüksektir.

Arı sokması, size kaşıntı ve yanma hissi veren zehire sahiptir. Bal arısı soktuktan sonra uçup gitmeye çalıştığında iğnesi kırılır ve bal arıları ölür. Bazı kişilerde arı sokmalarına karşı alerjik reaksiyonlar gelişebilir. Bir arı tarafından sokulduktan sonra herhangi bir alerji fark ederseniz hemen sağlık uzmanına başvurmayı unutmayın.

Arı sokmaları

özellikle yılın sıcak aylarında olan yaygın bir olaydır. Arı sokmaları genellikle zararsız olmakla birlikte oldukça acı verici olabilir ve çok fazla rahatsızlığa neden olabilir. Neyse ki, arı sokmalarının neden olduğu ağrı ve şişliği hafifletmeye yardımcı olabilecek ev ilaçları mevcut.

Buz

Arının ısırdığı bölgeye buz uygulamak şişliği ve ağrıyı azaltmada yardımcı olan en etkili yöntemlerin başında gelir. Bir bez veya kağıt havluya biraz buz sarın ve etkilenen bölgede yaklaşık 15-20 dakika tutun. Bu işlemi arı sokmadan sonraki ilk gün birkaç saatte bir tekrarlayarak uygulama özen gösterin.

Diş Macunu

Diş macunu, arı sokmasından kaynaklanan zehri nötralize etmeye yardımcı olur. Diş macunu, ağrı ve şişlikten kurtulma sağlamada oldukça etkili bir yöntemdir. Sokulan bölgeye az miktarda diş macunu sürün ve yaklaşık 15-20 dakika bekletin ve ardından ılık suyla yıkayın.

NOT: Herhangi bir alerjik reaksiyona karşı kullanmadan önce mutlaka dikkatli olun. Gerekirse bir uzman görüşü alın.