
Ardahan'da Güvenlik ve Sokak Hayvanları Üzerine Değerlendirmeler
İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Ardahan'da önemli açıklamalarda bulundu. İlk olarak Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek'i makamında ziyaret eden Turan, ardından Valilik Toplantı Salonu'nda "Ardahan Sokak Hayvanları Değerlendirme Toplantısı"na katıldı.
Güvenlik ve Huzurun Önemi
Turan, toplantının ardından gazetecilere verdiği demeçte, sokak güvenliğinin huzurun başlangıcı olduğunu belirterek, "Devletin esas varlığı güvenliktir. Her türlü riske karşı sokağın güvenliğini sağlamak bizim görevimizdir," ifadelerini kullandı.
Sokak Hayvanları Konusuna Dikkat
Bülent Turan, ayrıca sokak hayvanları ile ilgili olumsuz haberlerin yaşanmasını istemediklerini vurgulayarak, "Bu çağda bir hayvanın bir insana zarar vermesini asla kabul etmiyoruz," dedi. Hayvan hakları konusunda bir hassasiyet gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Turan, "Canlıya, kim olursa olsun eziyet haramdır ve kanunen suçtur," şeklinde ifade etti.
İsraf ve Hayvan Beslemenin Önemi
Turan, ülkede israfın haram olduğuna da değinerek, "Ardahan'ın hiçbir lokantasında, yurdunda ve restoranında israf edilmesini istemeyiz," açıklamasında bulundu. Hayvanların beslenmesine destek vermek için altyapının hazırlanması gerektiğini vurguladı.
Turan'ın Ziyaretleri
Konuşmasının ardından Turan, yerel esnafı ziyaret edip tarihi Kongre Binası ve Ardahan Kalesi'ni gezdi. Ayrıca, İl Özel İdaresi tarafından inşa edilen Sahipsiz Hayvan Bakımevi'nde de incelemelerde bulundu.
İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan (ortada), Ardahan Valiliğini ziyaret etti, Vali Hayrettin Çiçek ile (sol 4) görüştü.
İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan (ortada), Ardahan Valiliğini ziyaret etti, Vali Hayrettin Çiçek ile (sol 4) görüştü.