Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ardahan'da Hayvancılık İçin 15 Milyon Liralık Destek Projesi

Ardahan'da hayvancılığı geliştirmek için 15 milyon liralık proje hayata geçirildi.

Yayın Tarihi: 15.09.2024 21:04
Güncelleme Tarihi: 15.09.2024 21:04

Ardahan'da Hayvancılık İçin 15 Milyon Liralık Destek Projesi

Ardahan'da Hayvancılığa Büyük Destek

Ardahan'da, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi arasında 15 milyon lira maliyetli önemli bir proje başladı. "Mera Altyapısının Geliştirilmesi Projesi" adı altında hayata geçirilen bu girişim, hayvancılığı daha modern yöntemlerle geliştirmeyi hedeflemektedir.

Proje Hedefleri ve İçeriği

Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bu projeyle birlikte içme suyu hattı, gölgelik alanlar, çoban evleri, kaptaj ve sıvat çözümleri sağlanarak büyük ve küçükbaş hayvancılığın destekleneceği vurgulandı.

15 milyon liralık hibe desteği ile Ardahan ve çevresindeki toplam 9 köyde yürütülecek olan çalışmalar, hayvancılığın yaygınlaşmasını ve modernleştirilmesini amaçlamaktadır.

Protokol İmzalandı

Projenin resmi protokolü, Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Fatih Cineviz ile DAP yetkilileri arasında gerçekleştirildi. Bu işbirliği ile Ardahan'da hayvancılık sektöründe önemli bir gelişme kaydedilmesi beklenmektedir.

rdahan'da, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi arasında 15 milyon...

rdahan'da, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi arasında 15 milyon lira maliyetli "Mera Altyapısının Geliştirilmesi Projesi" hayata geçirildi. Projenin protokolü, Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Fatih Cineviz (sağda) ve DAP yetkilileri arasında imzalandı.