Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Aras Bulut İynemli'nin Başrolünde Olduğu Atatürk Filmi Gala Gösteriminde

Aras Bulut İynemli'nin başrolünde olduğu Atatürk filmi gala gösterimi yapıldı. Filmin oyuncu kadrosu ve yapım süreci hakkında bilgiler verildi. İynemli'nin set deneyimi ve filmle ilgili yorumları da paylaşıldı.

Yayın Tarihi: 24.10.2023 05:21
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Aras Bulut İynemli'nin Başrolünde Olduğu Atatürk Filmi Gala Gösteriminde

Film Oyuncuları ve Ekip

Film oyuncularından İynemli'nin yanı sıra Songül Özden, Mehmet Günsür, Sarp Akkaya, Berk Cihat ve Esra Bilgiç ile yönetmen Mehmet Ada Öztekin, senarist Necati Şahin ve yapımcılar Saner Ayar ile Hakan Karamahmutoğlu’nun katıldığı galaya basın ve sinema camiasından isimler davet edildi.

İynemli'nin Set Deneyimi

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan başrol oyuncusu İynemli, film setinde yaşadıklarını anlattı. '15 DAKİKA KENDİME GELEMEDİM' İynemli, sette en çok Çanakkale Savaşı sahnesinde zorlandığını kaydederek 'O sahneyi çekmeden önce ben 15 dakika kendime gelemedim. Bu sanırım ikinci filme denk gelecek. Orada göreceksiniz.' yorumunu yaptı.

Filmin Planlanma Süreci

Yapımcı Ayar, Atatürk 1881-1919'un dizi olarak planlanıp filme dönüştürülme sürecini basın mensuplarına aktardı. Dijital film ve dizi platformu Disney Plus'ta tek sezon halinde yayımlanması planlanan ve sonra kısaltılarak filme dönüştürülen 'Atatürk 1881-1919', ilk olarak 29 Ekim'de FOX Televizyonunda küçük bir kısmı gösterilerek seyirci karşısına çıkacak. Daha sonra filmin ilk bölümü 3 Kasım'da, ikinci bölümü ise 5 Ocak 2024'te vizyona girecek.

Gala Gösterimi

Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdığı filmin Paribu Cineverse Zorlu Center'da gerçekleşen gösterimine basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Yapımcı Saner Ayar, gösterim öncesi yaptığı açıklamada, filmi Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılı olan 2019'da yapmaya karar verdiklerini belirterek, Cumhuriyetin 100. yılında da bu filmi hazırlamayı istediklerini dile getirdi.

Film Detayları

Yönetmen koltuğuna Mehmet Ada Öztekin'in oturduğu filmin yapımcılığını Saner Ayar ile Hakan Karamahmutoğlu üstlendi. Filmin senaryosunu Necati Şahin kaleme aldı. Yapım, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluk yıllarından 1919'a kadar yaşadığı süreci, insani vasıflarını öne koyan bir kurgu içerisinde aktarıyor. Filmde İynemli'nin yanı sıra Songül Öden, Mehmet Günsür, Sarp Akkaya ve Esra Bilgiç de rol aldı.