Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Araç Satışlarında Fırsatçıların Yeni Oyunu Ortaya Çıktı

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el otomobil satışlarında taşıtların, üretici tarafından tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde ilana çıkmasının yasaklanmasıyla fırsatçılar yeni yöntemler geliştirdi. İkinci el piyasasında fiyatların gerilediği belirtilirken, uzmanlar şu an tam alım zamanı olduğunu söylüyor.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 17:33
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Araç Satışlarında Fırsatçıların Yeni Oyunu Ortaya Çıktı

Ticaret Bakanlığı'nın Yeni Düzenlemeleri

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el otomobil satışlarında taşıtların, üretici tarafından tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde ilana çıkmasının yasaklanmasıyla fırsatçılar yeni yöntemler geliştirdi. Bu önlemlerle birlikte otomobil satışlarının gerçek galericilere geri döndüğü belirtilirken, fırsatçılar düşük fiyatlarla ilan verip sonrasında aksesuar ve donanım gibi unsurları bahane ederek fiyatları yükseltiyor.

Fırsat Zamanı

İkinci el piyasasında fiyatların gerilediğini belirten uzmanlar, şu an tam alım zamanı olduğunu söylüyor. Balon rakamların ortadan kalktığı ve araç fiyatlarının gerçek değerine döndüğü belirtiliyor. Bu durumda araç almak isteyenlere ciddi indirim fırsatları sunuluyor. Ancak piyasanın şu an durgun olduğu ve faizlerin yükselmesiyle birlikte geçici bir durum olduğu da vurgulanıyor.