Araç sahipleri aman dikkat! Bunun ihmali daha büyük masraflar çıkarıyor!
Otomobillerin kıştan önce kışlık bakımlarının ertelenmemesi gerektiğini söyleyen tamirciler küçük bakımların daha büyük masrafları ortaya çıkarabileceğini söylediler.
Kış Bakımları Kış Gelmeden Yaptırılmalı!
Malatya genelinde havaların soğumaya başlaması ile birlikte araç sürücüleri kış öncesi hazırlıklarını yapmak için sanayinin yolunu tutuyor. Otomobillerin kıştan önce kışlık bakımlarının ertelenmemesi gerektiğini söyleyen tamirciler küçük bakımların daha büyük masrafları ortaya çıkarabileceğini söylediler.
Kış bakımları kış gelmeden yaptırılmalı! Malatya'da eski sanayi sitesinde uzun yıllar oto tamirciliği yapan Aziz Berk kışlık bakımlarının her araç sürücüsünün yapması gerektiğini ifade ederek yapılan bakımlar hakkında detay verdi: Berk, kış mevsimi gelmeden sürücülerin araçlarının fren balatalarına baktırmaları lazım, masörler iyi değilse değiştirmeleri gerekir. Çünkü masörlerin esnemesi gerekir. Bunun yanında araçların ön düzen bakımının yapılması lazım. Sürücülerimizi uyarıyorum, yine kış lastiği takılması lazım, kaloriferin elden geçilmesi gerekiyor. Yani genel olarak araçların yağı suyu filtresi bujileri fren tertibatı silecekleri akü ve lastiklerinin kontrol edilmesi hayati önem taşıyor.
Avrupa dediğimiz araçlarda bir ses sadece antifriz değişimi yağ bakımı yağ filtresi bakımı hava filtresi ve klima bakımı gibi bakımlar yapıyoruz. Yapılmadığı zaman bunlar sürücünün aleyhine oluyor. Kışın filan tutmaz araç kayar bir yere vurur ve bu gider sürücünün cebinden kat kat çıkar şeklinde konuştu.
Malatya’da Kışlar Nasıl Geçer?
Malatya İli, Güneydoğu Anadolu Bölgesi karasal yağış rejimi ve Akdeniz Bölgesi denizel yağış rejimi ile Doğu Anadolu Bölgesi karasal yağış rejimi ve İç Anadolu Bölgesi karasal yağış rejimleri arasında bir geçiş alanındadır. Bu nedenle Malatya İli, Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunuyor olmasına rağmen, daha az soğuk ve daha az karasal iklim özelliği göstermektedir.
Malatya Ovası ve yakın çevresi, yıl içinde altı aydan daha uzun süren bir kurak devreye sahiptir. Ancak bu kuraklık süresi çöl şartları özelliğinde olmayıp zirai kuraklık sınırı da oluşturmamaktadır. Söz konusu alanda kış mevsimi daha kısa ve daha az soğuk olup yaz mevsimi daha uzun ve sıcaklık değerleri de daha yüksektir. Yağış miktarı genel olarak ilkbahar (%35) ve kış (%34) aylarında yoğunlaşırken, yaz (%7) aylarında en aza inmektedir.