Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Araç Muayenesi ve Ücret İadesi

Hepimizin bildiği gibi yollara çıkan her araç belirli aralıklarla muayene edilmesi gerektiği belirtilerek araç muayenesi, ticari araçlar için yılda bir, binek araçlar için iki yılda bir, sizin ve aracınızın ya da başka bir aracın güvenliğini sağlamak için yapılması zorunlu olduğu paylaşıldı. Ayrıca araç muayenesinde ödenen ücretin geri alınmasının mümkün olduğu ifade edildi.

Yayın Tarihi: 06.07.2023 13:32
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Araç Muayenesi ve Ücret İadesi

Araç Muayenesi ve Zorunluluğu

Hepimizin bildiği gibi yollara çıkan her araç belirli aralıklarla muayene edilmesi gerektiği belirtilerek araç muayenesi, ticari araçlar için yılda bir, binek araçlar için iki yılda bir, sizin ve aracınızın ya da başka bir aracın güvenliğini sağlamak için yapılması zorunlu olduğu paylaşıldı.

Araç Muayenesi Ücret İadesi

Ayrıca araç muayenesinde ödenen ücretin geri alınmasının mümkün olduğu ifade edildi. Ekonomist Cahit Saraçoğlu, araç muayenelerinde az bilinen 'para iadesi' yöntemini anlattı ve bir tüketici hakem heyetinin yaşadığı davada lehine karar verdiğini ve ücretlerini geri aldığını paylaştı.

Para İadesi Detayları

Ekonomist Cahit Saraçoğlu, Twitter'da bir paylaşım yaptı ve önemli değerlendirmelerde bulundu. Saraçoğlu paylaşımında araç muayenelerinde kredi kartı ödemelerine uygulanan ek ücretlerin yasa dışı olduğunu bildirdi. Cahit Saraçoğlu söz konusu paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 'Uyanık olun. TÜVTÜRK'ün kredi kartı ödemesinde aldığı ilave ücret hukuksuz...'

Muayene Ücretleri

Otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork: 1.130,44 Türk Lirası

Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler: 1.528,10 Türk Lirası

Traktör (römorklu ve römorksuz), motosiklet, motorlu bisiklet: 575,84 Türk Lirası