Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Araç Muayene Ücretlerine Zam İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

Araç muayene ücretlerine zam iddiaları gerçeği yansıtmıyor. TÜVTÜRK, araç muayene ücretlerine herhangi bir zam yapılmadığını ve yeni zammın 1 Ocak 2024 tarihinden sonra geçerli olacağını bildirdi.

Yayın Tarihi: 29.10.2023 22:19
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Araç Muayene Ücretlerine Zam İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

Araç Muayene Ücretlerine Zam İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

Araç muayene ücretlerine zam geldi haberleri sonrası TÜVTÜRK’ten bir açıklama geldi. TÜVTÜRK, araç muayene ücretlerine herhangi bir zam yapılmadığını ve yeni zammın 1 Ocak 2024 tarihinden sonra geçerli olacağını bildirdi.

İddialar Gerçek Değil

Sosyal medyada ve bazı medya kuruluşlarında yer alan haberlerde, TÜVTÜRK’ün araç muayene ücretlerine yüzde 60 oranında zam yapacağı iddia edildi. Bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten TÜVTÜRK, araç muayene ücretlerinin kanunla belirlendiğini ve her yıl yeniden değerleme oranına göre güncellendiğini açıkladı.

Yapılan Açıklama

TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Son zamanlarda bazı medya kuruluşlarında çıkan, TÜVTÜRK’ün araç muayene fiyatlarına yüzde 60 zam yapacağı şeklindeki aslı olmayan haberlere karşı açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. 1.1.2023 tarihinden itibaren uygulanacak olan, araç muayene fiyatları araç sınıflarına göre; Traktör ve Motosikletler için KDV hariç 488 TL, Otomobil, Minibüs, Kamyonet vb. hafif vasıtalar için KDV hariç 958 TL, - Otobüs, Kamyon, Çekici vb. ağır vasıtalar araçlar için KDV hariç 1.295 TL, şeklinde belirlenmiştir. Belirtilen fiyatlarının %50’si ile alınan KDV ve gecikme fiyatlarının tamamı doğrudan Hazine ve Maliye Bakanlığına aktarılmaktadır."

Açıklamada TÜVTÜRK’ün belirtilen araç muayene fiyatlarının tespit edilmesi konusunda hiçbir yetkisi bulunmamadığı aktarılarak 2024 yılı için geçerli olacak araç muayene fiyatları Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafınca belirlenecek yeniden değerleme oranı doğrultusunda düzenleneceği vurgulandı.

Anlık Haberdar Edeceğiz

Araç muayene ücretlerine zam iddiaları, araç sahipleri tarafından tepkiyle karşılanmıştı. TÜVTÜRK’ün yaptığı açıklama ise araç sahiplerini rahatlattı. Bu konuda herhangi bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.