Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Araba Alacaklar İçin Kritik Uyarı: ÖTV'siz Sıfır Araba Müjdesi!

İkinci el otomobil fiyatlarının artmasıyla birlikte piyasada sıfır araç bulunamaması sonucunda ÖTV'siz sıfır araba alma imkanıyla ilgili bir iddia ortaya atıldı. Borsa Analisti Serkan Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ilk defa araba alacaklara 5 yıl satmamak kaydıyla ÖTV'siz araç alma imkanı olduğunu belirtti. Bu haber, gençler başta olmak üzere araç almak isteyenler arasında heyecan yarattı. Ancak iddianın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz belli değil. ÖTV indirimi konusunda ise ÖTV'nin tamamen kaldırılmasından ziyade indirim yapılacağı düşünülmekte.

Yayın Tarihi: 30.08.2023 13:38
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Araba Alacaklar İçin Kritik Uyarı: ÖTV'siz Sıfır Araba Müjdesi!

Araba Alacaklar İçin Kritik Uyarı: ÖTV'siz Sıfır Araba Müjdesi!

İkinci el otomobil fiyatlarının giderek artmasıyla birlikte piyasada sıfır araç bulunamamasından sonra çeşitli söylentiler Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Borsa Analisti Serkan Çelik, ciddi bir iddia ortaya attı. ÖTV'siz araba müjdesi! İşte şartları....

ÖTV İndirimi İddiaları

ÖTV indirimi iddiaları bir süredir gündemdeki yerini korurken büyük otomobil şirketlerinin de araçlarını satışa çıkarmak yerine depolarda tuttuğu ileri sürülmüştü. Bunun üzerine sıfır araçlarda ÖTV indirimi gibi çözümler ortaya atılmıştı. Fakat Borsa Analisti Serkan Çelik, Twitter hesabı üzerinden "İlk defa araba alacaklara, 5 yıl satmamak kaydı ile ÖTV'siz araç alma imkanı geliyor." paylaşımını yaptı.

Heyecan Verici Haber

Serkan Çelik'in bu tweeti sonrası gençler başta olmak üzere ilk defa araç alacaklar heyecanlandı. Tweete kısa süre içerisinde 1200'ü aşkın retweet ve 17 bini aşkın beğeni geldi.

5 Yıl Satmama Şartı

Analist Serkan Çelik'in iddiasının gerçeği yansıtıp yansıtmayacağı ilerleyen günlerde belli olacak. Fakat ÖTV'siz bir şekilde 5 yıl boyunca aracını satmama fikri şu an için kamuoyunda makul bir şart olarak görüldü. 5 yıl satmama kaydının haricinde ÖTV muafiyetinden yararlanmak için ilk defa araç almanız gerekiyor. Öte taraftan ÖTV'nin tamamen kaldırılmasından ziyade indirim geleceği konusunda düşünenler de bir hayli fazla.

ÖTV Geliri Artıyor

ÖTV geliri 2021 yılından bu yana artıyor. 2022 yılında beklenenden de yüksek bir gelirin elde edileceği artık kesinleşti.

28 Ekim Bekleniyor

Bu listede seçim vaatlerinin de bulunması nedeniyle ÖTV konusunun açıklanması bekleniyor. Milyonlarca kişi ise gözlerini 28 Ekim 2023 tarihine çevirmiş durumda. Artık bu müjdenin verilmesi için çok az bir süre kaldı...