Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ara Tatiller Hakkında Milli Eğitim Bakanı'ndan Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatillerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, ara tatillerin kaldırılıp kaldırılmayacağına veli, öğrenci ve öğretmenlerin taleplerine göre karar verileceğini belirtti. Ayrıca, tatillerin verimlilik açısından bölgesel olarak uygulanabileceğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 11.10.2023 16:43
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ara Tatiller Hakkında Milli Eğitim Bakanı'ndan Açıklama

Ara tatiller kalkıyor mu?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ara tatillerle ilgili önemli bilgiler verdi. Bakan Tekin, ara tatillerin kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunda veli, öğrenci ve öğretmenlerden gelen taleplerin dikkate alınacağını söyledi. Şikayetlerin değerlendirildikten sonra gereken adımların atılacağını belirten Bakan Tekin, tatillerin verimlilik açısından bölgesel olarak uygulanabileceğini ifade etti.

Bölgesel olarak uygulanabilir

Bakan Tekin, tatillerin verimi artırıp artırmadığı konusunda ise Bakanlıkta bulunan izleme değerlendirme başkanlığının raporlarının dikkate alındığını söyledi. Öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin memnuniyeti doğrultusunda tatillerin devam edeceğini belirten Bakan Tekin, olumsuzluklar olduğu takdirde çözüm alınabileceğini ifade etti. Bakan Tekin'in önerisi ise tatillerin bölgesel olarak uygulanması ve her ilin iklim koşullarına göre valiliklerin inisiyatifine bırakılması oldu.