Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Apple'ın Yeni iPhone Modeli İddiası: Vision Pro ve iPhone 15 Pro Max

Apple'ın yeni iPhone modeli olan Vision Pro'nun uzamsal fotoğraf ve video kaydedebilme özelliği olduğu iddia ediliyor. Ayrıca, iPhone 15 Pro Max'in periskop zoom kamerası hakkında da bilgiler ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 06.09.2023 11:50
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Apple'ın Yeni iPhone Modeli İddiası: Vision Pro ve iPhone 15 Pro Max

Apple'ın Yeni iPhone Modeli İddiası: Vision Pro ve iPhone 15 Pro Max

Weibo'da ortaya atılan ve MacRumors tarafından fark edilen yeni bir iddia, Apple'ın tamamen yeni bir iPhone modeli üzerinde çalıştığını içeriyor. Bu yeni serinin, Apple'ın artırılmış gerçeklik gözlüğü olan Vision Pro için uzamsal fotoğraf ve video kaydedebilme özelliğine sahip olacağı söyleniyor.

Uzamsal fotoğraf ve videolar artık kesinlikle hayatımıza giriyor. Apple'ın Vision Pro'sunda bizi çevreleyecek üç boyutlu fotoğraf ve videolar yakalayabilen üç boyutlu kamera yer alıyor. Bunu Apple'ın uzamsal ses teknolojisi ile birleştirince, ortaya yepyeni bir deneyim çıkıyor. Apple'ın halkla ilişkiler departmanı bu deneyimi şöyle anlatıyor: her bir uzamsal fotoğraf ve video, kullanıcıları zamanda özel bir ana geri götürecek; arkadaşlarla bir kutlama ya da özel bir aile yemeği gibi.

Bu üç boyutlu kameranın iddialara konu olan iPhone Ultra'da yer alacağı söyleniyor, ancak cihaz muhtemelen Vision Pro'dan sonra satışa çıkacak. Hatırlatalım, Vision Pro'nun önümüzdeki yılın başlarında satışa sunulması bekleniyor.

Bu haber, olası üst seviye bir iPhone'a dair aldığımız ilk duyum değil. iPhone Pro Max'ten bile yukarıda olacak bir cihaza dair, Bloomberg'den Mark Gurman Şubat ayında yaptığı haberde bahsetmiş, şirketin böylesi bir cihazı üretme üzerine konuştuğunu ve olası piyasaya çıkış tarihinin de 2024 olduğunu yazmıştı.

iPhone 15 Pro Max'in Periskop Zoom Kamerası Detayları Ortaya Çıkıyor

iPhone 15 serisi bir haftadan daha kısa bir süre içerisinde Apple tarafından tanıtılacak. Tanıtım tarihi yaklaştıkça ise sızıntıların boyutu da artıyor. Bu vesileyle, iPhone 15 Pro Max'in periskop zoom kamerasını çevreleyen kabataslak bilgiler ortaya çıktı.

Daha önceki haberlerimizde de bahsettiğimiz üzere periskop kamera sadece Pro Max’e özel olacak. 15 Pro Max’teki periskop lens detaylandı [twitter=https://twitter.com/feni_book/status/1699234578316365928] 'iPhone 15 Pro Max' etiketini gösteren Çince bir ürün sayfası 'fenibook' adlı kullanıcı tarafından bir resim şeklinde yüklendi. Metin farklı bir dilde sunulsa da, teknik özellikleri kontrol etmek kolay; periskop kameranın 1/1.9 inç sensör boyutuna sahip olduğu söyleniyor, bu da onu geçen yılki iPhone 14 Pro Max'te bulunan 1/3.5 inç telefoto ünitesinden daha büyük yapıyor. [bkzdh=168456] Diyafram açıklığı f/2.8'de değişmeden kalırken, odak uzaklığı Apple'ın mevcut amiral gemisindeki 77 mm'ye kıyasla 85 mm'ye yükseliyor. Ancak sızıntı da lensin yakınlaştırma özelliklerinden bahsedilmiyor. Önceki raporlar ise iPhone 15 Pro Max'in iPhone 14 Pro Max'te bulunan 3x yerine 6x optik yakınlaştırma sunacağını belirtmişti.