Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Apple Sosyal Medya Danışmanları Artık Destek Vermeyecek

Apple, Twitter, YouTube ve Apple Destek Topluluğu sitesinde sosyal medya danışmanlarının artık destek vermeyeceğini duyurdu. Müşteriler, bu platformlarda Apple çalışanlarından destek alamayacak. Twitter üzerinden yapılan direkt mesajlara otomatik yanıt verilecek ve kullanıcılara nasıl iletişime geçebilecekleri hakkında bilgi verilecek. Apple Destek YouTube kanalına yüklenen videolara gelen destek taleplerine yanıt verilmeyecek. Apple, sosyal medya danışmanları yerine telefonla destek vermeyi tercih ediyor ancak çalışanların bu seçeneğe sıcak bakmadığı belirtiliyor. Çalışanlar, telefon desteği vermek için eğitim alacak ve geçişin Kasım ayına kadar tamamlanması planlanıyor.

Yayın Tarihi: 31.08.2023 23:36
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Apple Sosyal Medya Danışmanları Artık Destek Vermeyecek

Apple’ın Twitter, YouTube ve Apple Destek Topluluğu sitesinde sosyal medya danışmanı olarak destek veren kişiler artık olmayacak.

Müşteriler, bu platformlarda Apple çalışanından destek alamayacak.

Direkt mesajlara otomatik yanıt verilecek

Twitter’da @AppleSupport hesabı, 1 Ekim’den itibaren direkt mesaj gönderen kişilere otomatik yanıt verecek.

Kullanıcılar, doğrudan destek almak yerine sorunlarına ilişkin Apple ile nasıl iletişime geçebileceklerini belirten otomatik mesaj alacak.

Apple Destek YouTube kanalına yüklenen videolara gelen destek taleplerine de yanıt verilmeyecek.

Telefonla destek verilecek

Apple’ın sosyal medya danışmanı pozisyonundaki kişilere telefonla destek fırsatı sunduğu ancak çalışanların bu seçeneğe sıcak bakmadığı söyleniyor.

Çalışanların telefon desteği vermek için eğitim alacağı ve geçişin Kasım ayına kadar tamamlanacağı da söylentiler arasında.

Birçok müşteri telefonla destek almayı tercih ettiğinden Apple’ın bu değişikliği yaptığı iddia ediliyor.