Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Apple, iPhone15 Cihazındaki Isınma Sorununu Kabul Etti

Teknoloji devi Apple, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde yaşanan aşırı ısınma sorununa çözüm sunmak için iOS 17 güncellemesini yayınlamayı planlıyor. Kullanıcılar, yakın zamanda yayınlanacak iOS 17 güncellemesi ile telefonlarının performansını ve ısınma sorununu düzeltebilecekler.

Yayın Tarihi: 05.10.2023 16:38
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Apple, iPhone15 Cihazındaki Isınma Sorununu Kabul Etti

Apple, iPhone15 cihazındaki ısınma sorununu resmen kabul etti

Teknoloji devi Apple, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde yaşanan aşırı ısınma sorununa çözüm sunmak için iOS 17 güncellemesini yayınlamayı planlıyor. Apple, bu sorunu resmen kabul etti. Apple tarafından yapılan açıklamaya göre, "iPhone'un ısınmasına yönelik birkaç durum tespit ettik. Telefon yeni kurulduktan veya geri yüklendikten sonraki ilk birkaç gün boyunca biraz ısınabilir. Bu durum, arka plandaki etkinlikten kaynaklanıyor. Ayrıca iOS 17'de bazı kullanıcıları etkileyen bir hatanın olduğunu tespit ettik. Bu hata, yazılım güncellemesiyle düzeltilecek. Bir başka sorun da 3. parti uygulamaların son güncellemeleriyle ilgili. Bu güncellemeler, sisteme aşırı yüklenmeye neden oluyor. Uygulama geliştiricileriyle gerekli düzeltmeler için birlikte çalışıyoruz" denildi.

Kullanıcılar için önemli bir konu olan performans kaybı hakkında da açıklamalarda bulunan Apple, iOS 17 güncellemesinin A17 Pro çipinin performansını düşürmeyeceğini, sorunun güvenlik riski oluşturmadığını ve iPhone 15 Pro serisinin uzun vadeli performansını da etkilemeyeceğini vurguladı.

iOS 17 güncellemesinin yakın zamanda çıkması bekleniyor ve bu güncelleme ile iPhone 15 Pro ve Pro Max kullanıcılarının ısınma sorunlarına son verilmesi hedefleniyor.

Sonuç

Apple'ın kullanıcı memnuniyetine verdiği önemi bir kez daha gösteren bu adım, iPhone 15 Pro sahipleri için olumlu bir gelişme olarak karşılanıyor. Kullanıcılar, yakın zamanda yayınlanacak iOS 17 güncellemesi ile telefonlarının performansını ve ısınma sorununu düzeltebilecekler. Apple'ın sürekli olarak yazılım güncellemeleri ile kullanıcı deneyimini geliştirmeye devam etmesi, markanın sadık müşteri kitlesini korumasına katkı sağlıyor.