Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Apple, iPhone Kutusundan Şarj Aletini Çıkarıyor

Ünlü teknoloji şirketi Apple, iPhone kullanıcılarını yakından ilgilendiren önemli bir değişikliğe imza attı. Artık yeni iPhone modelleri ile birlikte kablolu şarj aleti sağlamayacaklarını açıkladılar. Bunun yerine, sadece cihazın kendisi ve bir USB-C - Lightning kablosu sunulacak. Bu adım, çevre dostu bir yaklaşım olarak değerlendiriliyor ve aynı zamanda Apple'ın ürün portföyünü daha sadeleştirme amacını yansıtıyor.

Yayın Tarihi: 29.08.2023 10:13
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Apple, iPhone Kutusundan Şarj Aletini Çıkarıyor

Ünlü teknoloji şirketi Apple, iPhone kullanıcılarını yakından ilgilendiren önemli bir değişikliğe imza attı.

Artık yeni iPhone modelleri ile birlikte kablolu şarj aleti sağlamayacaklarını açıkladılar. Bunun yerine, sadece cihazın kendisi ve bir USB-C - Lightning kablosu sunulacak. Bu adım, çevre dostu bir yaklaşım olarak değerlendiriliyor ve aynı zamanda Apple'ın ürün portföyünü daha sadeleştirme amacını yansıtıyor.

APPLE İPHONE KULLANICILARINI YAKINDAN İLGİLENDİREN KARAR

Apple, aynı zamanda tamamen kablosuz bir geleceğe doğru ilerlemeyi amaçlıyor gibi görünüyor. Zaten Apple AirPods gibi kablosuz kulaklıkların popülerliği, şirketin bu yönde ilerleme eğilimini yansıtıyor. Bununla birlikte, cihazların kutusundan çıkan aksesuarlar konusunda yapılan bu değişiklik, tüketiciler arasında bazı endişeleri de beraberinde getirdi.

Bu adımın çevre üzerindeki olumlu etkisi de dikkate alınmalı. Tek kullanımlık kablolu şarj aletleri üretimi ve atılması, çevre kirliliğine katkıda bulunuyor. Apple'ın bu değişikliğiyle, daha az e-atık üretmeyi ve kaynakların daha sürdürülebilir şekillerde kullanılmasını teşvik etmeyi amaçladığı belirtiliyor.

APPLE'IN YENİ TASARIMLARI

Apple'ın beyaz yapıda olan AirPods Pro modeli için yeni bir kutu tasarımı ortaya çıktı. Hazırladığı donanım prototipleriyle YouTubeda videolar paylaşan Ken Pillonel, daha önce USB-C portunu iPhone'a eklemesiyle dikkat çekmişti. Şimdi ise 3 boyutlu yazıcı kullanarak pek çok aşamayı da takip ederek AirPods Pro için şeffaf yapıda şarj kutusu tasarladı.

APPLE NORMALDE BU TASARIMI SUNMUYOR

Tasarladığı şeffaf AirPods Pro şarj haznesini nasıl ürettiğini de aşama aşama gösteren Pillonel, 3 boyutlu yazıcıda basılacak yapıda sıvı reçine kullanıyor. Videoda kulaklıklar dışında bütün şarj kutusu şeffaf hale getiriliyor.

Ancak bunun yanında Apple resmen şeffaf yapıda bir kulaklık üretmese de Beats Studio Budsı isteyenler şeffaf tasarımla satın alabiliyor.