Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Apple İkinci El iPhone Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Apple yeni bir duyuru yaparak ikinci el iPhone alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini açıkladı. Şirket, ikinci el iPhone alırken kılıf ve aksesuarların kontrol edilmesi, cihazın açılması ve pil şarjının kontrol edilmesi gibi adımların atılmasını önerdi. Ayrıca iCloud kilidinin açık olup olmadığına, pil sağlığına ve telefonun operatöre kilitli olup olmadığına da dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Apple, bu kontrollerle uğraşmak istemeyenlere ise yeni bir iPhone satın almalarını tavsiye etti.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 15:42
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Apple İkinci El iPhone Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Apple İkinci El iPhone Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Apple yeni bir duyuru yaptı. Bu duyuruya göre ikinci el bir iPhone satın almayı düşünüyorsanız bile tercihinizin Appledan yana olması gerekiyor. Kimseye güvenilmemesi gerektiğini belirten şirket, yenilenmiş iPhoneları alırken dikkat edilmesi gereken noktaları ve eğer bunlarla uğraşmak istemiyorsanız da yeni bir iPhoneun alınması gerektiğini tavsiye ediyor.

APPLE'IN İKİNCİ EL iPHONE ALIRKEN YAPILMASI GEREKENLER LİSTESİ

Apple'ın ikinci el iPhone rehberine göre, bir iPhoneun iyi durumda olup olmadığını anlamak için kılıfını ya da aksesuarlarını çıkartın. Çizik, sürtünme ya da ezik bir tarafının olup olmadığını kontrol edin, bundan sonra iPhoneun konektöründe hasar ya da bir problem olup olmadığını kontrol edin.

Cihazı bu kontrolleri yaptıktan sonra açın ve şarj olmuyorsa iPhoneu satın almayın. İkinci el iPhoneda bir iCloudun açık olup olmadığını kontrol edilmesi ise oldukça elzem. Öte yandan bu önerileri kolayca kontrol etmek isterseniz uygulamanız gereken adımlar şu şekilde:

  • Pil sağlığını kontrol edin; Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı bölümünden pilin halen maksimum kapasiteyi sağlayıp sağlamadığına veya değiştirilmesi gerekip gerekmediğine bakın.
  • iPhoneun kilitli olup olmadığını öğrenin; Ayarlar > Genel > Hakkında bölümüne gidin. Taşıyıcı Kilidinin yanında SIM kısıtlaması yok ifadesi görünüyorsa iPhoneun kilidi açık demektir. Bir operatör görüyorsanız bu iPhone yalnızca o operatörle kullanılabilir.
  • Wi-Fiye bağlanın: Bir Wi-Fi ağına bağlanmayı deneyin ve çalışıp çalışmadığına bakın.

Apple bu tavsiyelerin ardından bunlarla uğraşmak istemeyenler için, kimseye güvenmeyin ve Appledan yeni bir iPhone satın alın diyor.

İkinci El iPhone Almanın Avantajları

Bazen ikinci el bir iPhone satın almak, yeni bir telefona fiyatının tamamını vermekten çok daha mantıklı görünür. Hele bir de ülkemizde telefon fiyatlarının devamlı yükseldiğini düşünürsek, ikinci ele yönelmek bizim için daha da mantıklı olabiliyor.

Apple, ikinci el iPhone almak isteyenler için, nereden satın alınacağı, telefonun nasıl inceleneceği ve daha pek çok değerli ipucu ve püf noktası sunan bir destek belgesi yayınladı.

İkinci El iPhone Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Apple'ın kendisi de yenilenmiş telefonları satışa sunuyor, ancak internetten kullanılmış bir iPhone satın alıyorsanız güvenilir bir satıcıdan aldığınızdan emin olmalısınız. Bizzat satın alıyorsanız veya satın aldıktan sonra inceleyecekseniz, iyi durumda kullanılmış bir iPhone'a sahip olduğunuzdan emin olmak için yapmanız gereken birkaç şey var. Apple'ın bu konudaki önerileri şöyle:

  • İyi durumda olup olmadığını görmek için iPhone'un kılıfını ve aksesuarlarını çıkarın,
  • Çizik, sürtünme ve ezik olup olmadığını kontrol edin,
  • Konektörde hasar veya kalıntı olup olmadığını kontrol edin,
  • Bundan hemen sonra cihazı açın ve pil şarj olmuyorsa iPhone'u satın almayın.

İster Kilit Ekranı'nı ister açılış ekranını görün, ikinci el iPhone'da iCloud kilidinin açık olmadığından emin olun. Bu, kendi kimliğinizi ekleyebilmeniz veya onların içeriklerini silebilmeniz için bu telefonun sahibinin Apple Kimliğini ve parolasını girmesi gerektiği anlamına gelir.

iPhone'un ana ekranına geldiğinizde ise yapmanız gereken çok şey var:

  • Pil sağlığını kontrol edin: Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı bölümünden pilin halen maksimum kapasiteyi sağlayıp sağlamadığına veya değiştirilmesi gerekip gerekmediğine bakın.
  • iPhone'un bir operatöre kilitli olup olmadığını öğrenin: Ayarlar > Genel > Hakkında bölümüne gidin. Taşıyıcı Kilidi'nin yanında 'SIM kısıtlaması yok' ifadesi görünüyorsa iPhone'un kilidi açık demektir. Bir operatör görüyorsanız bu iPhone yalnızca o operatörle kullanılabilir.
  • Wi-Fi'ye bağlanın: Bir Wi-Fi ağına bağlanmayı deneyin ve çalışıp çalışmadığına bakın.

Son olarak Apple, düğmelerin, kameranın, hoparlörlerin, mikrofonun ve ekranın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmeniz gerektiğini söylüyor. Tüm adımları tamamladıktan sonra artık iPhone'u satın alabilirsiniz.

Sonuç

Kontrol edilecek bu kadar çok şey varken, Apple'ın günün sonunda söylediği şey şu: 'Kimseye güvenmeyin ve bizden yeni bir iPhone satın alın.'