Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ankara'da Toplu Taşıma Ücretlerine Zam Geldi!

Ankara'da Kurban Bayramı öncesinde bir firma tarafından yapılan şok zam haberleri, Ankaralıları büyük bir şaşkınlığa sürükledi. Uzun süredir tartışma konusu olan ulaşım zamlarıyla ilgili ilk açıklama, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Zamli tarifeler, EGO tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Yayın Tarihi: 25.06.2023 15:16
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ankara'da Toplu Taşıma Ücretlerine Zam Geldi!

Ankara'da Kurban Bayramı öncesinde bir firma tarafından yapılan şok zam haberleri, Ankaralıları büyük bir şaşkınlığa sürükledi. Uzun süredir tartışma konusu olan ulaşım zamlarıyla ilgili ilk açıklama, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Zamli tarifeler, EGO tarafından kamuoyuna duyuruldu. EGO'nun açıklamalarına göre, 442 AŞTİ-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Havalimanı hattında tarife değişikliği yapıldı. EGO, bu hatta fiyatların 20 TL'den 25 TL'ye çıktığını bildirdi.

Bu zam haberi, özellikle ulaşım masraflarının her geçen gün arttığı bir dönemde, vatandaşlar arasında endişe ve tepkilere neden oldu. Artan akaryakıt fiyatları zaten ekonomik zorluklarla mücadele eden insanları etkilemişken, ulaşım ücretlerine yapılan zam da bu yükü daha da artırdı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu zam kararıyla ilgili açıklamalarını ve gerekçelerini merakla bekleyen Ankaralılar, zam miktarının makul ve vatandaşları daha fazla zorlamayacak seviyelerde olmasını umut ediyor.