Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ankara'da 'Akıllı Durak' Dönemi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te yaşayanları rahatlatacak hizmete imza atarak 'akıllı durak' uygulaması ile otobüs duraklarını yeniliyor. Yeni duraklarda Wi-Fi, LED ekran ve aydınlatma, engelli ve USB şarj ünitesi gibi imkanlar sunulacak. Engelli vatandaşlar için de özel bir uygulama geliştiriliyor.

Yayın Tarihi: 17.09.2023 15:03
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ankara'da 'Akıllı Durak' Dönemi

Ankara'da 'Akıllı Durak' Dönemi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te yaşayanları rahatlatacak hizmete imza atarak 'akıllı durak' uygulaması ile otobüs duraklarını yeniliyor.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki tüm durakları yeniliyor. Çalışmalarına hız kazandıran Belediye, akıllı sistemi kapsayacak olan duraklarda vatandaşlara konforlu bir hizmet sunacak. Ankaralılar otobüs beklerken hem telefonlarını şarj edecek, hem de duraklara konulan büyük ekranlarda otobüs saatlerini takip edebilecek.

OTOBÜS BEKLERKEN TELEFON ŞARJI

Yeni durakların tamamında Wi-Fi, LED ekran ve aydınlatma, engelli ve USB şarj ünitesi yer alacak. Enerjileri güneş panellerinden sağlanacak olan duraklar, vatandaşların olumsuz iklim koşullarından etkilenmemeleri için özel olarak tasarlandı.

ENGELLİLER İÇİN ÖZEL UYGULAMA

Engelli vatandaşlar için de özel bir uygulama geliştiren belediye, vatandaşların elektrikli sandalyelerini şarj etme imkanı da sunacak. Yeni durakların montajının 2023 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.