
Ankara'da Kalp Sağlığı Taraması Yapıldı
Ankara, 2023 - Yapay zeka destekli kalp sağlığı taraması, gazetecilere özel olarak düzenlenen bir etkinlikte gerçekleştirildi. Etkinlikte Kardiyoloji uzmanı Dr. Esad Çekin, yapay zeka uygulamalarıyla kalp krizinin önceden tespit edilebileceğini vurguladı.
Kardiyoloji Uzmanı Esad Çekin'den Açıklamalar
Dr. Çekin, kalp damar hastalıklarının sıklıkla yaşlı bireylerle ilişkilendirilse de, son yıllarda genç nüfusu da etkilediğini belirtti. Türkiye'nin kalp krizi kaynaklı ölümlerde dünya genelinde en yüksek oranlardan birine sahip olduğunu ifade etti. "Son yayımlanan istatistiklere göre, Türkiye kalp krizi nedeniyle ölüm oranında yüzde 10,8 ile birinci sırada yer alıyor. Modern yaşamın etkileri ve Kovid-19 pandemisinin de bu duruma katkısı oldu. Genç bireyler kalp krizi geçirerek hayatını kaybediyor" dedi.
Yapay Zeka Desteği ile Tarama Süreci
Gazetecilere yönelik uygulamada, Kardiyoloji uzmanı, yapay zeka destekli vektör kardiyografi metodu kullanarak sadece 4 dakikada kalp taraması yapıldığını açıkladı. "Bu metod ile iğne, ilaç uygulaması, koşu bandı efor gereksinimi veya radyasyon gereksinimi olmadan, yüzde 90'ın üzerinde bir doğruluk oranı elde edebiliyoruz" şeklinde konuştu. Ayrıca, "Bu sayede kalp krizi kaynaklı ölümlerin önlenmesine yardımcı olabiliyoruz" diye ekledi.
Yapay Zeka ve Erken Teşhis
Bilgisayar mühendisi Abdullah Çekin ise yapay zekanın gelişmelerinin, kalp hastalıklarının erken evrede tespitine büyük katkı sağladığını belirtti. Kalp hastalıklarının dünya genelinde en yaygın ölüm sebebi olduğuna dikkat çeken Çekin, bu teknolojik ilerlemelerin sağlık alanındaki önemini vurguladı.
Ankara'da, gazetecilere yapay zeka desteğiyle 4 dakikada kalp sağlığı taraması yapıldı. Bilgisayar mühendisi Abdullah Çekin, açıklamada bulundu.
Ankara'da, gazetecilere yapay zeka desteğiyle 4 dakikada kalp sağlığı taraması yapıldı. Bilgisayar mühendisi Abdullah Çekin, açıklamada bulundu.