Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ankara'da 'Büyükşehirde Aile Olmak' Konferansı Gerçekleştirildi

Ankara'da düzenlenen konferansta aile yapısının önemi ve boşanma istatistikleri değerlendirildi.

Yayın Tarihi: 12.04.2025 00:39
Güncelleme Tarihi: 12.04.2025 00:39

Ankara'da 'Büyükşehirde Aile Olmak' Konferansı Gerçekleştirildi

Ankara'da Aile Temalı Konferans Düzenlendi

Başkent Ankara'da gerçekleştirilen Büyükşehirde Aile Olmak Konferansı, ailenin toplumsal hayattaki rolünü ele aldı. İstanbul Aile Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Üner Karabıyık, konferansta aile yapısının toplum üzerindeki etkilerini vurguladı.

Boşanmaların Artışı ve Aile Yönetimi

Konuşmasında, evlilik istatistikleri üzerine değerlendirmelerde bulunan Karabıyık, günümüz toplumunda boşanmaların artış nedenlerini analiz etti. Aileyi sorunların merkezinde gösteren medya yayınlarının sonlandırılması gerektiğinin altını çizen Karabıyık, aile yapısının bir çözüm merkezi olduğunu savundu.

Geciktirilmiş Annelik Sendromunun Etkileri

Konferansta, geciktirilmiş annelik sendromunun kadın sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine de değinildi. Karabıyık, ileri yaşta yapılan gebeliklerin otizm riskini artırabileceğini vurguladı.

Araştırma Sonuçları ve Toplumsal Algılar

İstanbul'da yapılan geçen dönem Büyükşehirde Aile Olmak Çalıştayının sonuçlarını paylaşan Karabıyık, 25 ilde 4 bin 202 kişiyle gerçekleştirilen anketin sonuçlarını açıkladı. Araştırma, aileyi huzur ve mutluluk kaynağı olarak görüp bunu komşuluk ve şehirdeki ilişkilere taşıyan bireylerin sayısının azaldığını ortaya koydu.

Ekran Bağımlılığı ve Kaygı Düzeyleri

Karabıyık, ebeveynlerde artan ekran bağımlılığının çocuklar üzerindeki kaygı düzeylerini yükselttiğini vurguladı. Ankete katılanlar, dijital medyanın toplumsal değerleri zayıflattığına dair endişelerini dile getirdi.

Gençlerin Evlilik Korkuları

Yapılan ankette, gençlerin evlilik ve çocuk sahibi olma konusundaki kaygılarının ekonomik ve sosyal sebeplerle ilgili olduğu ifade edildi. Kendini güvende hissedenlerin aileyi mutluluk ve huzur kaynağı olarak gördükleri belirtildi. Araştırmaya göre, kendini güvende bulanların oranı %57,4, kaygılıların ise %42,8 olarak belirlendi.

Genç Evliliklerin Güven Duygusu

18-24 yaş grubunda evli olan erkeklerin %73'ü, kadınların ise %64'ü güvende hissedenler kategorisinde yer aldığını belirten Karabıyık, genç veya erken evlenenlerin kendilerini daha çok güvende hissettiklerini, evli olmayanların ise kaygı duyduğunu ifade etti.

Ankara'da, "Büyükşehirde Aile Olmak Konferansı" düzenlendi.

Ankara'da, "Büyükşehirde Aile Olmak Konferansı" düzenlendi.

Ankara'da, "Büyükşehirde Aile Olmak Konferansı" düzenlendi.

Ankara'da, "Büyükşehirde Aile Olmak Konferansı" düzenlendi.