Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Android'de Deprem Uyarı Sistemi Nasıl Aktif Edilir?

Teknoloji devi Google’ın Android cihazların hizmetine sunduğu ve Türkiye’de de aktif olarak kullanılabilen deprem uyarı sistemi nasıl aktif ediliyor?

Yayın Tarihi: 26.07.2023 20:03
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Android'de Deprem Uyarı Sistemi Nasıl Aktif Edilir?

Android'de Deprem Uyarı Sistemi Nasıl Aktif Edilir?

Teknolojinin gelişmesi ile depremler artık önceden bilinebilir hale geldi. Teknoloji devi Google’ın Android cihazların hizmetine sunduğu ve Türkiye’de de aktif olarak kullanılabilen deprem uyarı sistemi nasıl aktif ediliyor?

Google, deprem uyarı sisteminin her sarsıntıyı algılanabileceği konusunda bir garanti vermiyor ve depreme yakınlığınıza göre bildirim alıyorsunuz. Bu sebepten dolayı Google konumunuzun sürekli açık kalmasını tavsiye ediyor.

Android'de deprem uyarı sistemini aktif etmek için konum özelliğinizin sürekli açık olması ve kablosuz bağlantı desteğinin olması gerekiyor.

Öncelikle telefonunuzun 'Ayarlar' uygulamasına giriş yapın.

'Konum > Deprem uyarıları' yolunu takip edin.

Deprem uyarıları seçeneğini aktif edin.

Bu adımlarla birlikte deprem uyarı sistemini aktif edebilirsiniz. Söz konusu deprem uyarıları, konum ayarları kısmında gözükmüyorsa, maalesef cihazınız desteklemiyor demektir.

Google tarafından paylaşılan bilgilere göre, cihazlardaki ivmeölçerler sayesinde tüm veriler toplanıyor, işleniyor ve gerekirse sarsıntı konumuna yakın kullanıcılara uyarı gönderiliyor.