Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Android Telefonların Açılış Süresini Hızlandırma Yöntemleri

Android telefonların açılış süresini hızlandırmak için izlenmesi gereken adımlar ve ipuçları.

Yayın Tarihi: 04.07.2023 10:47
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Android Telefonların Açılış Süresini Hızlandırma Yöntemleri

Android telefon kullanıcılarının çok işine yarayacak bu bilgi açıklandı.

Android telefonların açılış süresini uzatmak için bu yöntemi mutlaka deneyin. Telefonlarınız çok daha hızlanacak. Kolayca açılıp kapanacak. Peki telefonlar nasıl hızlandırılır? İzlenmesi gereken adımlar nelerdir? Android telefonların açılış süresini hızlandırmak mümkün.

Android cihazın belirli aralıklarla kapatıp açmak telefonun ömrünü uzatmak için oldukça faydalı. Arka planda çalışan uygulamaların kapatılmasını sağlayar ve ön belleği temizleyerek telefonu rahatlatır. Fakat telefounun açılıp kapanması normal süreden de uzun sürüyorsa o halde yapmanız gereken adımlar bellidir.

Eğer Andoid telefonunuz normalden daha uzun süre açılıp kapanıyorsa o halde Android güncellemenizi kontrol edin. Eğer güncelleme geldiyse mutlaka güncelleyin. Android modellerin en büyük sorunlarından biri eski versiyonların destek almamasından kaynaklanmaktadır. Bu yüzden de telefonunuza sunulan bir güncelleme varsa bu güncellemeyi hemen yapmanız önerilmektedir.

TELEFONLARIN DAHA HIZLI AÇILIP KAPANMASI İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Öncelikle sistem güncellemesi yapmanız gerekmektedir. Güncellemeyi yapabilmek için izlenmesi gereken adımlar şu şekildedir:

  1. Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Sistem > Sistem güncelleme’ye dokunun.
  3. Güncelleme varsa ekranda görülecektir. Eğer güncelleme varsa mutlaka güncellemenizi yapın.

Telefonu açıp kapatırken eğer çok yavaş ise bu durumda yapılması gereken bazı ipuçları bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir;

  • Açılışta çalışan uygulamaların verilerini temizlemeniz gerekmektedir. Android cihazda çeşitli uygulamaları kullandıkça dosyalar birikmektedir. Her açılışta ise cihazın daha da yavaşlamasına sebep olabilir. RAM tüketen uygulamarın ön belleğini mutlaka düzenli olarak temizleyin.
  • Animasyonları devre dışı bırakmanız gerekmektedir. Animasyonlar Android cihazınızı görsel olarak daha ilgi çekişi yapacaktır. Fakat işlemciyi yavaşlatmaktadır.
  • Gereksiz uygulamaları mutlaka silin. Eğer kullanmıyorsanız ve işinize yaramıyorsa bu uygulamanın telefonda kalmamasını sağlayın. Telefondaki tüm gereksiz uygulamaları kaldır tuşu ile kaldırın.

Bu tarz haberlerde nanında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz.