Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Android Kilit Modu: Telefonunuzun Güvenliğini Artırın

Android telefonlarda bulunan kilit modu, biyometrik güvenlik seçeneklerini devre dışı bırakarak telefonunuzu daha güvenli hâle getirir. Bu makalede, kilit modunun ne olduğu, nasıl çalıştığı, avantajları ve nasıl açılıp kapatıldığı anlatılmaktadır.

Yayın Tarihi: 29.07.2023 02:15
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Android Kilit Modu: Telefonunuzun Güvenliğini Artırın

Android Kilit Modu Nedir?

Pek çok özel bilgimizi sakladığımız ve hafızası kişisel bilgilerle dolu telefonlarımızın güvende olması için farklı yöntemler kullanıyoruz. Parmak izi, yüz tanıma ve iris taraması gibi güvenlik seçenekleri her ne kadar kendimizi güvende hissetmemizi sağlıyor olsa da tam olarak yeterli gelmiyor. Biyometrik güvenlik önlemleri bazı durumlarda aşılabiliyor. Böylece telefonlarınızda tuttuğunuz hassas bilgi ve içerikler korunmasız hâle gelebiliyor. Ancak bu durumdan kaçınmanın ise bir yolu bulunuyor: Kilit Modu.

Kilit Modu Nasıl Çalışır?

Kilit modu, Android telefonlarda bulunan ve biyometrik güvenlik seçeneklerini devre dışı bırakan bir güvenlik özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Böylece telefonunuza erişim yalnızca bir PIN veya şifre ile sağlanabiliyor.

Kilit Modunun Avantajları

Android kilit modunun getirdiği avantajlar düşünüldüğünde, potansiyel olarak tehlikeli bir durumla karşı karşıya kalabileceğiniz veya cihazınızın çalınabileceğinden şüphelendiğinizde, kilit modunu etkinleştirebilirsiniz. Bu sayede akıllı telefon hırsızlarına karşı kimliğinizi koruyabilirsiniz. Ayrıca uyurken telefonunuza göz atmak isteyebilecek biriyle aynı odayı paylaşıyor olabilirsiniz. Kilitleme modu, bu durumlarda da gizliliğinizi korumanıza ve kişisel verilerinize erişmelerini engellemenize yardımcı olabilir.

Android Kilit Modunu Açmak İçin Adımlar

Ayarlar > Kilit Ekranı > Güvenli Kilidi Ayarları Açılan sayfada cihazının şifresini girin Ardından, güç düğmenize bir kilit butonu eklemek için Kilitleme Seçeneklerini Göster seçeneğini açın Daha sonra güç düğmenize basılı tutun Açılan sayfada ‘Tam gizlilik’ seçeneğine tıklayıp cihazınızı kilitleyebilirsiniz.

Kilit Modundan Çıkma

Kilitleme Modundan çıkmak için telefonunuzun kilidini normal şekilde açmanız yeterli.