
Anadolu Isuzu Elektrikli Araç Satışlarını Artırmayı Hedefliyor
Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, elektrikli araç satışlarının önümüzdeki 5 yıl içinde %40 seviyesine ulaşmasının beklendiğini açıkladı. Arıkan, AA muhabirine verdiği mülakatta, firmanın otobüs ve kamyon pazarındaki gelişmelere yönelik stratejilerini paylaştı.
Elektrikli Araç Çalışmaları Devam Ediyor
Arıkan, elektrikli otobüs ve kamyon projelerine odaklandıklarını belirtirken, hafif ticari araç segmentinin büyük bir kısmının elektrikli araçlardan oluşacağını ifade etti. "Alternatif yakıtlı araçlar geliştirmeye devam edeceğiz. Ayrıca, şehirler için bağlantılı ve güvenli araçlar tasarlamaya odaklanacağız," dedi.
Toplu Taşıma ve Elektrikli Araç Geçişi
Toplu taşımada elektrik motorlarının kullanımının artacağını vurgulayan Arıkan, "Şehirler arası turizm, okul ve personel taşımacılığı gibi alanlarda elektrikli sistem geçişinin daha yavaş olmasını bekliyoruz," diye ekledi.
Yerlileşme ve Elektronik Komponentler
Ayrıca, yerli üretime öncelik verdiklerini belirten Arıkan, araçlarında %70 civarında bir yerlilik oranı olduğunu bildirdi. "Regülatif baskılarla birlikte alternatif yakıtlı ve akıllı araçların artışı, elektronik komponentlerin önemini artıracak," dedi.
BIG.e Elektrikli Kamyon Projesi
Anadolu Isuzu'nun yeni elektrikli küçük kamyonu BIG.e hakkında da bilgi veren Arıkan, bu aracın tasarım ve geliştirme süreçlerinin kendi AR-GE mühendisleri tarafından yürütüldüğünü belirtti. "Yerli üretim oranı yine %70'e yakındır. Bu ürün, hem kamu hem de özel sektörde geniş bir kullanım alanına sahip olacak," dedi.
Arıkan, yurt dışında özellikle Benelüks (Belçika, Hollanda ve Lüksemburg), İsviçre ve Almanya gibi ülkelerde elektrikli araçlara olan talebin artacağını da sözlerine ekledi.
Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, gelecek 5 yılda elektrikli araç satışlarının yüzde 40 seviyesine geleceğini belirtti.
Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, gelecek 5 yılda elektrikli araç satışlarının yüzde 40 seviyesine geleceğini belirtti.