Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Amerika Birleşik Devletleri'nde Hapishaneden Kaçan Seri Katil Paniği

Amerika Birleşik Devletleri'nin Pennsylvania eyaletinde hapishaneden kaçan bir hükümlü katilin arandığı ve güvenlik endişeleri nedeniyle iki okul bölgesinin kapatıldığı bildirildi. Kaçak hükümlüyü bulmak için yoğun bir çaba gösteriliyor ve yetkililer olayın ardındaki nedenleri ve güvenlik zafiyetlerini araştırıyor.

Yayın Tarihi: 05.09.2023 22:32
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Amerika Birleşik Devletleri'nde Hapishaneden Kaçan Seri Katil Paniği

Amerika Birleşik Devletleri'nin Pennsylvania eyaletindeki yetkililer, hapishaneden kaçan hükümlü bir katilin aranması altıncı gününde olduğu için güvenlik endişeleriyle iki okul bölgesinin kapatıldığını açıkladı.

Kaçak hükümlünün bulunması için yoğun bir çaba sürdürülüyor ve bölgedeki insanların güvende olmasını sağlamak amacıyla önlemler alınıyor. Bu olay, bölgede büyük bir gerginliğe neden olmuş durumda ve yetkililer kaçışın ardındaki nedenleri ve güvenlik zafiyetlerini araştırıyor.

Amerika'da Hapishaneden Kaçan Seri Katil Panigi!

Polis, 34 yaşındaki Danelo Cavalcante'nin Pazartesi günü gece boyunca iki kez görüldüğünü söyledi. Brezilya vatandaşı, geçen ay eski kız arkadaşını bıçaklayarak öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Yetkililer ayrıca annesinin teslim olması için yalvaran mesajlarını da yayınlıyor. ABD Marshals servisi, yakalanmasını sağlayacak bilgi için 10,000 $ (7,955 £) ödül teklif ediyor.

Kamera Görüntüleri Ortaya Çıktı

Guvenlik kamerası görüntülerinde Cavalcante'nin omzunda bir çantayla sık yeşillikler arasında yürüdüğü görülüyor. Görüntülerin bazılarında koyu renk kapüşonlu bir sweatshirt giydiği de görülüyor. Pennsylvania Eyalet Polisi Teğmen Albay George Bivens Salı günü düzenlediği basın toplantısında 'Çaresiz ve yakalanmak istemeyen biriyle karşı karşıyasınız. Eğer bir barınak ya da yiyecek bulabilirse, bulduğu her şeyden faydalanacaktır' dedi.

Okullar Kapandı

Genişletilmiş arama bölgesindeki iki okul bölgesi Salı günü önlem olarak dersleri iptal etti. Pazartesi günü yetkililer helikopterler ve devriye arabalarıyla Cavalcante'nin Brezilya'daki annesi tarafından kaydedilen ve teslim olması için çağrıda bulunduğu sesli mesajı yaymaya başladılar.

Müfettişler Hala Araştırıyor

Chester County bölge savcılığı, Brandao'nun Cavalcante'nin 2017 yılında Brezilya'da işlenen bir cinayetle ilgili açık arama emri olduğunu öğrendikten sonra onu 'polise ifşa etmekle tehdit ettiğine' inanıyor. Müfettişler halen Cavalcante'nin hapishaneden nasıl kaçtığını ve diğer şüphelilerden yardım alıp almadığını araştırıyor.