Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

AMD, Yapay Zeka Şirketi Nod.ai'yi Satın Aldı

Yapay zeka teknolojisi, AMD'nin yatırımıyla daha da güçleniyor. Şirket, yapay zeka yazılım şirketi Nod.ai'yi satın alarak yapay zeka çözümlerini geliştirmeyi hedefliyor.

Yayın Tarihi: 11.10.2023 11:07
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

AMD, Yapay Zeka Şirketi Nod.ai'yi Satın Aldı

Yapay Zeka Devrimi

Yapay zeka son yılların devrim niteliğinde teknolojilerinden biri. Öyle ki teknoloji devleri de artık güçlerini bu teknoloji ile birleştiriyor. İnternet tarayıcıları, kurumlar ve daha birçok şirket yapay zeka kullanmaya başladı.

AMD'nin Yatırımı

Ekran kartı ve grafik üreticisi AMD de bu alanda yatırım yapan firmalar arasında. Öyle ki son hamlesi gelecekte yapay zekaya daha fazla yatırım yapacağını açıkça gözler önüne seriyor. AMD, kısa süre önce açık kaynak yapay zeka ürün yeteneklerini genişletmek amacıyla açık kaynak yapay zeka yazılım şirketi Nod.ai'yi satın aldığını duyurdu.

Nod.ai Hakkında

Söz konusu yapay zeka şirketi Nod.ai 2013 yılında kuruldu ve 8Square Capital, Atlantic Bridge, Pointguard Ventures ve Walden International gibi yatırımcılara sahip. Şirket, AMD'nin çip tabanlı AI çözümlerinin dağıtımını hızlandıran geliştirici araçları, kütüphaneler ve modellerden oluşan bir yazılım ekosistemi geliştirdi.

AMD'nin Hedefi

AMD'nin Nod.ai'yi satın alması, yapay zeka müşterilerine açık yazılım sunma becerisini büyük ölçüde geliştirecek ve AMD donanımları için optimize edilmiş yüksek performanslı yapay zeka modellerini kolayca kullanmalarını sağlayacak.

Nvidia'ya Rakip Olma Yarışı

AMD, rakip çip üreticisi Nvidia'yı yakalama yarışında, şirketin gelişmiş yapay zeka çipleri için gerekli olan kritik yazılıma büyük yatırım yapmayı planlıyor. Bu bağlamda AMD, Nod.ai adlı bir yapay zeka girişimini kesin olarak satın almak için anlaşma imzaladığını duyurdu. Bu satın alma, AMD'nin yapay zeka çözümlerini daha da güçlendirmesine yardımcı olacak.