Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Amatör Astronom Hideo Nishimura Yeni Bir Kuyruklu Yıldız Keşfetti

Japon amatör astronom Hideo Nishimura'nın standart bir dijital kamera kullanarak yaptığı keşif, NASA ve gökyüzü gözlemcileri arasında büyük ilgi uyandırdı. Yeni keşfedilen kuyruklu yıldız, parlaklığını sürekli arttırarak Eylül ayı başlarında çıplak gözle görülebilecek bir nesne haline gelebilir.

Yayın Tarihi: 03.09.2023 15:13
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Amatör Astronom Hideo Nishimura Yeni Bir Kuyruklu Yıldız Keşfetti

Japon amatör astronom Hideo Nishimuranın son keşfi, NASA ve gökyüzü gözlemcileri arasında büyük ilgi çekti.

Nishimura, standart bir dijital kamera kullanarak 11 Ağustosta 30 saniyelik bir dizi pozlama sırasında yeni bir kuyruklu yıldızı tespit etti. Şu an çıplak gözle görülemese de, bu durum yakında değişebilir. NASA, kuyruklu yıldızın parlaklığının keşfinden bu yana sürekli arttığını belirtiyor ve gökbilimciler, kuyruklu yıldızın iç güneş sistemimiz boyunca gelecekteki yolunu haritalandırdı.

NISHİMURA KUYRUKLU YILDIZI NE ZAMAN GÖZLE GÖRÜLEBİLECEK?

NASA'ya göre, Kuyruklu yıldız Güneşe doğru yaklaştıkça kesinlikle yoğunlaşacak ve muhtemelen Eylül ayı başlarında çıplak gözle görülebilecek bir nesne haline gelecek. Ancak potansiyel gözlemciler için bir uyarı var: Kuyruklu yıldızın Güneşe yaklaştığı dönem, Güneşin parlaklığının en az rahatsız edici olduğu gün batımı veya gün doğumu zamanlarına denk geliyor.

Kuzey Yarımkürede yaşayanlar için, kuyruklu yıldızı görmek teleskop veya dürbün gerektirebilir.